img
Home / СВЯТ / Външно с незабавна реакция след обвинението към консула ни в Мюнхен

Външно с незабавна реакция след обвинението към консула ни в Мюнхен

/
/
/
60 Views

„Няма основания за предприемане на действия от страна на работодателя“ към български дипломатически служител, който е обект на проверка от страна на прокуратурата.

Това се казва в официално съобщение на МВнР, което бе разпратено до медиите след новината, че военно-окръжната прокуратура в София повдигна обвинение на бившия председател на Държавната агенция „Разузнаване” и настоящ генерален консул в Мюнхен Драгомир Димитров, научи ko4.

Припомняме, че Димитров ще отговаря за престъпления по служба по времето, когато е бил шеф на разузнаването.

Според държавното обвинение в период от 14 юли до 9 август 2016 г. Димитров е нарушил служебните си задължения, като „не организирал и не контролирал дейностите по Защита на класифицираната информация в Държавна агенция „Разузнаване“, с цел да набави облага за определено дружество в размер на 91 500 евро“.

Външното ни министерство смята, че в момента не се налага да бъдат взети мерки спрямо Димитров, тъй като „от съобщението на прокуратурата става ясно, че обект на проверка са действия, извършени от служителя преди назначаването му в дипломатическата служба“.

МВнР е било уведомено от Прокуратурата на Република България, че предстои повдигане на обвинение спрямо служител от дипломатическата служба. Самият служител оказва съдействие на органите на държавното обвинение, допълват от ведомството.

Блиц

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар
loading...

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook
error: Кражбата на материали от КОЧ е забранена!