img
Home / БЪЛГАРИЯ / Вътрешен човек зад обира на митницата в Благоевград

Вътрешен човек зад обира на митницата в Благоевград

/
/
/
88 Views

Най-вероятно вътрешен човек е помогнал да се извърши обира на митницата в Благоевград, откъдето изчезнаха 230 000 лв. и 20 кг накити.

Това предположи Николай Радулов, бивш главен секретар на МВР и професор в НБУ, научи ko4.

По думите му се е знаело точно къде е стоката от митницата. Трябва разследващите оттук да започнат да работят, а след това да провеждат разпити, вземат отпечатъци, проверяват камери.

В цялата държава цари безредие. Така че няма какво да се учудваме на обира в митницата. Данъчните не си вършат работата, язовирите са без вода, правени са ремонти, но резултат няма. Много близо е моментът, когато ще оберат районно, където държат доказателствата за тези безобразия. Доказателствата са в стаите на разследващите полицаи, коментира експертът.

Факт е, че криминалистите ги чака сериозна работа по разследване „на тъмно“. Крадците, които добиха прозвището „Мокрите „, тъй като по данни на прокуратурата пуснали водата да тече, за да заличат следите, не се разпознават на камерите, мястото, откъдето са влезли, е в абсолютен мрак и камерите са записали само силуетите им.

Според запознати апашите познавали добре мястото, което ще щурмуват, въпреки лабиринтите от кабинети в сградата, което навежда на мисълта, че са имали „водач“ – вътрешен човек, който обаче разполагал със стара информация за голямото находище в касата.

Бандитите очаквали да задигнат милиони, златни, сребърни накити и ценности, но останали разочаровани. Около касите, които крадците рязали с ъглошлай, било наводнено заради излетите бутилки минерална вода по време на рязането като застраховка срещу пожар.

Престояли на мястото на обира близо 3 часа. В това време СОТ-ът на бившия полицай Христо Величков подавал сигнал към живите охранители на фирма „Скорпио“ на бившия министър от кабинета Станишев – Камен Пенков, но нямало реакция. Две са версиите – или са спали охранителите, или са празнували Атанасовден, пийвайки си. Проверява се и възможността умишлено да са „проспали“ случая.

Лупа

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook
error: Кражбата на материали от КОЧ е забранена!