Горещи новини

В Япония напълняването е голяма рядкост – Ето как японците премахват излишното тегло без диети и упражнения

В Япония напълняването е голяма рядкост

Ако сравните японците например с американците, тогава ще видите, че те се различават едни от други по пълнота.

Това е и причината да съществува вярването, че хората от Страната на изгряващото слънце просто не са генетично предразположени към наднормено тегло. Всъщност в Япония броят на затлъстелите хора не надвишава 3%, докато в САЩ този коефициент е над 30%, като в това число са не само възрастни граждани, но също така и млади хора и дори деца, разбра Ко4.

Може би японците наистина не са генетично предразположени към наднормено тегло?

До известна степен това е вярно, но не е най-важното. В Страната на изгряващото слънце всичко се прави, за да се гарантира, че нацията е слаба и здрава, включително и насърчаването на здравословен начин на живот и „жива“ храна. Поради тази причина има дори програма “Закон за Метабо”, която определя максимално допустимата талия за мъже и жени в зависимост от възрастта им. Ако човек има обем на талията повече от приемливия, той незабавно се изпраща за лечение (тези, които не искат да го правят, просто се глобяват).

Но японците в повечето случаи не позволяват такива крайности и затова използват най-съвременните методи за отслабване.

Както се оказа, това не е диета или досадно физическо натоварване. Най-популярният начин да загубите „появяващия се корем” (или дори по-добре да го предотвратите) в Япония се счита методът за коригиране на фигурата с валяк.

Такова упражнение, подобно на масаж за отслабване, отнема само пет минути на ден и за да го извърши, човек трябва само да има кърпа за баня, от която е усукана като валяк (относително стегнато) с дебелина 8-12 сантиметра.

Техниката е много проста:

Отслабване с азиатски метод, който изключва фитнес и гладуване!

Кърпата трябва да лежи точно под пъпа. Дланите надолу. Кутретата допрени заедно. Разстоянието между петите – не по-малко от 20 см.

1. Сгънете кърпата на руло и я поставете под себе си, точно под опашната кост.

2. Легни върху равна повърхност. Най-добре е на пода.

3. Поставете свитата на руло кърпа под гърба, в областта под пъпа. Уверете се, че дължината на ролката е по-голяма от ширината на гърба ви.

4. Изпънете краката на нивото на раменете и съберете палците. Така че те леко да се докосват един с друг.

5. Сега направете същото с ръцете си. Изпънете ги така, че да се допират до ушите ви, а пръстите на двете ръце да се докосват един с друг. При това положение трябва да ги разположите с дланите надолу.

Може би ви изглежда, че това е много лесно, нали? Но не е така. В действителност, това упражнение е много по-трудно, отколкото изглежда. Ключовата дума за него е – неудобство. Задължително е пръстите на ръцете и краката да се допират.

Повтаряйте упражнението три пъти на ден като задържате в това положение по 5 минути.

Отслабване с азиатски метод, който изключва фитнес и гладуване!

Важно: Веднага след изтичане на времето, не бързайте да се изправяте. Направете го бавно, внимателно и постепенно. Въздържайте се да правите това упражнение, ако наскоро сте имали травма на гръбначния стълб.

Отначало ще ви бъде трудно и болезнено да го изпълнявате. Но след три-четири дни ще ви стане много по-лесно, а след една седмица ще видите първите убедителни резултати.

Отслабване с азиатски метод, който изключва фитнес и гладуване!

Ако 5 минути са твърде много за вас, започнете с две, а след това увеличавайте времето на всяка сесия. Някои хора, които практикуват този метод за намаляване на теглото казват, че дори са напълнели малко и са добавили по-малко от сантиметър. Това се дължи на правилната поза и изправянето на гръбначния стълб. Можете да го считате за приятен страничен ефект от прилагането на тази практика.

Възможно е да не ни вярвате, но ние ви призоваваме само към едно: опитайте. Най-малкото – това е напълно безвредно.

Хареса ли ви статията? Споделете я с приятелите си!

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "В Япония напълняването е голяма рядкост – Ето как японците премахват излишното тегло без диети и упражнения"

Какво мислите?