img
Home / БЪЛГАРИЯ / Гениално: Жител на Факултета поиска безплатни климатици от Каракачанов, за да се очисти въздуха в столицата

Гениално: Жител на Факултета поиска безплатни климатици от Каракачанов, за да се очисти въздуха в столицата

/
/
/
670 Views

Жител на столичния квартал Факултета предложи решение за справяне с мръсния въздух в София. В сутрешния блок на Нова тв той предложи вицепремиерът Красимир Каракачанов да купи климатици и така няма да се налага в печките с твърдо гориво да се изгарят опасни отпадъци.

За да няма прашоляци, да се купят безплатно, отколкото да се влагат пари. На по-големите семейства да се вземат шестнайски, двайсетчетворки, поясни мъжът. Той добави, че токът ще се плаща от съответните клиенти на ЧЕЗ.

„Токът ще си плаща всеки един клиент на ЧЕЗ, но да бъдат верни, а не да надписва сметки. Безплатни климатици вместо в парламента да взимат заплати“, предложи мъжът.

Жители на Красна поляна, които довечера излизат на протест срещу изгарянето на опасни отпадъци, подкрепят идеята.  Кметът на Красна поляна Иван Чакъров каза, че миналата седмица са проверени 93 семейства, като при 27 от тях са се отоплявали на твърдо гориво, въглища и дърва. На две семейства са направили предписание, защото отоплението ставало с мокри дърва.

Заради изгаряне на опасни отпадъци в 3 Районно управление има задържани „престъпници, които горят кабели и гуми“, но голяма част от тях са малолетни и не може да им бъде потърсена наказателна отговорност.
Източник: БЛИЦ

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook