img
Home / БЪЛГАРИЯ / Ген. Мутафчийски най-сетне проговори и разтърси България с думите си:

Ген. Мутафчийски най-сетне проговори и разтърси България с думите си:

/
/
/
195 Views

Бившият директор на разпадналия се Национален оперативен щаб, ген. Венцислав Мутафчийски, отново проговори пред медиите след почти едногодишно мълчание.

Началникът на Военномедицинска академия (ВМА) поздрави българските лекари по случай празника им.

„Днес почитаме паметта на Св. Йоан Рилски Чудотворец – посветил живота си на това да лекува хората и неслучайно е избран за покровител на българските лекари.
Честит празник, колеги!

Благодаря Ви за усилията, с които ежедневно доказвате, че за да си лекар, е нужно много повече от образование – нужно е голямо сърце, смелост и саможертвеност.

Дори и в днешния празничен ден болшинството от Вас ще бъдат на поредното тежко дежурство в поредното надбягване със смъртта“, се казва в поздравителния адрес.

„За втора година посрещаме Деня на българския лекар под настиска на COVID-пандемията. Ситуация, в която на моменти се налага да демонстрирате свръхсили.

Ситуация, при която водите битки не само в полето на Вашата специалност, а всеки един от Вас се превърна във воин в армията срещу COVID-19.

Благодаря Ви, че въпреки умората, въпреки страха и неизвестността в началото, именно Вие бяхте първите, които смело застанахте и поехте удара!

Нито за миг не съм се съмнявал, че ще се справите отлично! Горд съм да се нарека Ваш колега! И въпреки тежката ситуация, успяхме да преобразим изцяло и модернизираме материалната база в централната болница в София.

Oбновленията поетапно навлизат и в периферните ни структури.

Но и най-съвременната болница не може да бъде лидер без Вас. Вие сте този капитал, който винаги ни поставя в първите редици. Не само защото сте едни от най-добрите професионалисти, а защото работите със сърце и винаги в името на пациента“, отбелязва още той.

Твоят коментар
Твоята оценка
Общо гласували

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook