Горещи новини

Гласят нови грандиозни промени, всеки шофьор трябва да ги знае

Vseki shofior trqbva da znae novite promeni

Божидар Божанов от групата на ПП-ДБ внесе законопроект за изменения в Закона за движението по пътищата.

Той предвижда отпадане на стикерите от предното стъкло и възможност за онлайн регистрация на автомобил.

Шофьори с повече от 5 невръчени електронни фиша или наказателни постановления ще бъдат спирани на пътя и ще им бъдат връчвани, така че да няма рецидивисти, които да се крият.

„Предвиждаме и да се публикуват доста отворени данни и всички системи на МВР, свързани с движението по пътищата, да са отворени за интеграция с външни системи – съгласно принципите на електронното управление“, съобщи Божанов.

„Предлагаме и задължение за администрацията за изпращане на уведомления за изтичащи документи (застраховка, технически преглед, свидетелство за управление), възможност за обжалване на електронни фишове по настоящ адрес на нарушителя, вместо по местонарушение, възможност за електронна документация при провеждане на курсове за придобиване на правоспособност, автоматизирано издаване на електронен фиш при установяване с камери на липса на технически преглед или застраховка, автоматизиран контрол на ЖП прелези и др. мерки за намаляване на административната тежест от една страна, и повишаване на ефективността на контрола, от друга“, поясни още той.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Гласят нови грандиозни промени, всеки шофьор трябва да ги знае"

Какво мислите?