Горещи новини

Гледах как съседката мъкне стари гуми и копае в градината. Отначало ѝ се присмивах, но като видях крайния резултат… (снимки)

Гледах как съседката мъкне стари гуми и копае в градината

Всеки, който си има дворче, тайничко мечтае да си направи там  собствено езерце, знаем от Ко4.

Но повечето се отказват, мислейки си, че е трудно начинание. Напразно! Оказва се, че малкият личен оазис в градината  може лесно да се изгради собственоръчно, при това – върху всякакъв терен!

Днес сме ви приготвили страхотна идея, която ще ви помогне да преобразите двора си до неузнаваемост. А всичко, което ви трябва, са няколко стари гуми и малко търпение!

езерце от стари гуми

Как да си направим езеро в двора

 1. За да започнете, отделете няколко стари гуми с различни диаметри. В този случай са 3, но можете да експериментирате с количеството. Основното нещо е технологията!
  езерце от стари гуми
 2. На предварително уточненото място изкопайте дупка за всяка гума. Диаметърът на отвора трябва да съответства на диаметъра на гумата. В долната част насипете не много тънък слой пясък.
  езерце от стари гуми
 3. В получените ями поставете гумите. За да бъде бъдещото езеро в хоризонтално положение, можете да използвате нивелир .
  езерце от стари гуми
 4. Отрежете горната част на гумата с помощта на  циркуляр.
  декоративно езерце от гуми
 5. Уверете се, че ръбовете на изрязаните гуми са равни.
  езерце от стари гуми
 6. Изравнете вътрешната част на бъдещето си езеро с помощта на подходяща облицовка. За да направите това, можете да използвате обикновен полиетилен, но ние от Ко4 ви препоръчваме да си купите специален материал за хидроизолация. Оставете ръба на облицовката да виси отвън и го фиксирайте, като затиснете с  големи камъни.
  езерце от стари гуми
 7. Покрийте площта около гумата с декоративни камъни или друг материал, който ви хареса. В почвата около езерцето може да засадите трева или  сукуленти. Ще изглежда страхотно!
  езерце от стари гуми
 8. След като облагородите почвата и наредите подходящи камъчета, може да напълните с вода готовото езерце.
  езерце от стари гуми
 9. И ето: малкият ви личен оазис е готов! Истинският гвоздей на пейзажа!
  декоративно езерце от гуми

Ето и още идеи, споделени от ТРГ, които и Вие може да използвате за вдъхновение:

езерце от стари гуми

езерце от стари гуми

езерце от стари гуми

езерце от стари гуми

Хареса ли ви идеята? Ще се радваме ако я споделите я с приятели!

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Гледах как съседката мъкне стари гуми и копае в градината. Отначало ѝ се присмивах, но като видях крайния резултат… (снимки)"

Какво мислите?