Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Голям гаф в Министерството на образованието: Сайтът за матурите се срина, родители бесни на Герасимов
Голям гаф в Министерството на образованието

Голям гаф в Министерството на образованието: Сайтът за матурите се срина, родители бесни на Герасимов

Сайтът, където зрелостниците от цяла България би трябвало да видят резултатите си от майската сесия на държавните зрелостни изпити, спря да работи броени часове след публикуването на оценките на 7 юни. Това изправи на нокти стотици родители и ученици, но в министерството нехаят и не си мърдат пръстта за решаване на огромния проблем, научи КОЧ.

Проверката става с входящ номер и идентификационен код. Но когато ги въведеш, получаваш съобщение, че кодът или номерът са невалидни. “Звъняхме няколко пъти, казват ни да проявим разбиране и търпение. Но вече мина цяла седмица”, негодуват родители.

Гневно писмо до Борис Герасимов, директор на “Информационни и комуникационни технологии” в министерството е изпратил Димитър Деянов от Бургас, който близо седмица безуспешно се опитва да научи резултатите от матурите на детето си.

“Аз съм силно възмутен и отвратен от пълната безотговорност и неработоспособност на поверената ви Дирекция!

Вече шести ден вашият официален сайт https://zamaturite.bg/ е неработоспособен. На 7.06.2019 г. при проведен разговор с ваша служителка тя учтиво помоли „да имаме търпение“! Нашето търпение вече се изчерпа!!! Това е срам и позор за вашата „институция“. През целия си съзнателен живот съм бил убеден, че в Държавните институции /особено в МИНИСТЕРСТВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА/ работят високо компетентни, интелигентни и образовани служители, способни мигновено да реагират в проблемни ситуации. Уви, бил съм голям идеалист.

Г-н Директоре, вие наясно ли сте какво се случва в поверената ви Дирекция!? Вие на работа ходите ли”, пита бащата, възмутен от чиновническото бездействие.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?