img
Home / БЪЛГАРИЯ / Гореща новина за 15-годишния Денис, който уби брутално бездомник

Гореща новина за 15-годишния Денис, който уби брутално бездомник

/
/
/
533 Views

На 20 януари миналата година заедно с малолетния си братовчед Камен той смля от бой 53-годишния Красимир Куртев, припомня КОЧ.

15-годишният Денис Живков, обвинен в жестокото убийство на бездомник, ще бъде съден по общия ред. Това стана ясно след заседание на Варненския окръжен съд, който започна от нулата процеса, след като той бе стигнал почти пред финал.

Причината е, че досега синовете на починалия мъж бяха конституирани като частни обвинители, а съгласно особените правила на НПК такива не могат да участват в дела срещу непълнолетни извършители, уточниха от съда. Заседанията ще текат при закрити врати заради крехката възраст на убиеца, пише „Труд“.

На 20 януари миналата година заедно с малолетния си братовчед Камен той смлял от бой 53-годишния Красимир Куртев. 5 дни по-рано двете момчета от ромската махала в кв. Владиславово се скарали с клошара пред пункт за вторични суровини.

За да му отмъстят, открили убежището му до местния пазар и го набили. Яростта им обаче не утихнала и на 20 януари вечерта се върнали и пак го смлели от бой. С тях имало и приятели, един от които снимал с телефона си изстъпленията.

Според съдебно-медицинската експертиза Красимир умирал бавно и мъчително, като смъртта му настъпила от тежка черепно-мозъчна травма.

За извършителите на подобни зверства законът предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 г. до доживотен затвор без право на замяна, но тъй като Денис още не е навършил пълнолетие, наказанието му може да бъде от 3 до 10 г. затвор.

Съучастникът му Камен пък се отърва от наказателна отговорност и бе пратен в интернат, тъй като е малолетен. Следващите заседания по процеса са насрочени за март.

Флагман

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар
loading...

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook
error: Кражбата на материали от КОЧ е забранена!