img
Home / БЪЛГАРИЯ / Горещо от прокуратурата: Търсят го под дърво и камък Местан

Горещо от прокуратурата: Търсят го под дърво и камък Местан

/
/
/
153 Views

Лютви Местан има повторно постановление за отнемане на свидетелство за управление на МПС. Това каза на брифинг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, научи КОЧ.

„Обявихме, че започна наказателно производство за причиняване на смърт по непредпазливост, в резултат на нарушаване на правилата на движение по пътищата“, припомни Арнаудова, като обясни, че Лютви Местан е навлязъл в пътна лента, без да се съобрази със знака „Стоп“. „Бяха му наложени мерки за забрана да напуска пределите на страната и отнемане на свидетелство за управление на МПС и мярка за неотклонение, парична гаранция в рамките на 10 000 лв“, обясни говорителят на главния прокурор.

„Преди малко колегите от Кърджали се обадиха и мярката за забрана да напуска пределите на страната е отменена от Окръжен съд- Кърджали“, каза още тя.

Арнаудова обясни, че е отменена и и забрана за управление на МПС. „Това, което направи прокуратурата вече е факт – да събере спешно доказателства затова дали Люти Местан е изряден участник в пътното движение“, допълни тя. „От „Пътна полиция“ към СДВР ни уведомиха, че в периода от 2013 г. до настоящия момент Лютви Местан има в сила едно наказателно постановление, един акт и 13 фиша, всички за превишена скорост. Всички те са платени, глобите са били в размер за 100 и 300 лв.“, съобщи Румяна Арнаудова.

„Вече е факт повторно отнемане на свидетелство за управление“, заяви тя. „До настоящия момент той не е бил без свидетелство за управление. Надяваме се, че второто постановление, което е от днес да му го връчат и да му вземат свидетелството за управление на МПС“, посочи Арнаудова, като уточни, че до момента той не е оставал без книжка, защото органите на реда не са го намерели на адреса му, за да му връчат постановление.

Източник: БЛИЦ

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар
loading...

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook
error: Кражбата на материали от КОЧ е забранена!