Home » БЪЛГАРИЯ » Да, истина е! Журналист разкри заплатата на Боби Михайлов – огромна е и я получава в плик!
Да истина е! Журналист разкри заплатата на Боби Михайлов - огромна е и я получава в плик!

Да, истина е! Журналист разкри заплатата на Боби Михайлов – огромна е и я получава в плик!

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов получава доста сериозна заплата за родните стандарти. Такава спортна новина съобщи колегата от „БНТ“ Бюлент Мюмюнов. Той използва социалните мрежи, за да коментира предстоящия Конгрес на футболния съюз.

Мюмюнов сподели, че Борислав Михайлов се разписва срещу 20 хиляди лева на месец като президент на БФС. Спортният журналист също така разкри, че бившият вратар не получава своето възнаграждение по банков път, както е прието, а го взима в плик. Мюмюнов разказа и какво може да очакваме от Конгреса на централата.

Какво да очакваме от Конгреса на БФС?

„Би трябвало Борислав Михайлов и всички членове на Изпълкома на БФС да си подадат оставките следващата седмица, НО какво идва след това? (ако четете докрая, ще разберете и каква е заплатата на Михайлов в БФС).

Заплатата на Боби Михайлов1. Дори в оставка, те запазват функциите си до нов Конгрес, КОЙТО ТЕ ЩЕ ОРГАНИЗИРАТ
2. Те НЯМА да го организират, само ако Димитър Бербатов бъде вписан като президент на БФС, след като спечели Конгреса от март 2022-а
3. За да може Бербатов да бъде вписан, така че да може да организира Конгрес, 3 клуба (“Възраждане” на Веселин Мишев (футболен съдия), “Академик” София на Вихър Данчев и “Бароко”) и ЕДНО частно лице – Емил Костадинов, трябва да оттеглят жалбите си в съда за легитимността на Конгреса от март 2022-а). Ако това не стане – следващ конгрес ще бъде ОРГАНИЗИРАН отново от Боби и пак има възможност за тарикатлъци
4. Жалбите могат да паднат, ако Държавата натисне клубовете
5. Друг вариант е ФИФА да се намеси и да наложи служебно управление, което да организира Конгрес независимо

Знаем, че клубовете избират президента, но сега над 140 клуба са изключени от структурите на БФС – всеки един от тях подкрепя Бербатов. Ако тези клубове не се върнат, на следващ Конгрес – Бербатов започва с МИНУС 140 гласа.

85% от тези клубове са обвинени в това, че нарушават имиджа на БФС и затова са изключени. Останалите – че не е плащат членски внос или че са им открити нарушения в начина на работа.

Борислав Михайлов

Друг проблем е, че има едни СТОТИНА фиктивни клуба, които са „създадени“ от БФС изкуствено. Те не изпълняват никаква дейност, но могат да гласуват на Конгрес. Което значи, че ако БФС не върне онези 140 клуба и си осигури тези 100 “фиктивни” гласа – те са с преднина от около 240 гласа още на старта.

Другата важна тема е позицията на клубовете за протестите

Всичките ни елитни клубове – с много малки изключения, са зависими от БФС под една или друга форма. Дали чрез по-леки мерки за натурализиране на играчи, дали чрез някакви изгодни финансови схеми, и т.н.

А за тези, които се интересуват – заплатата на президента е 20,000 лв. в плик. Не по банков път. Така стоят нещата на този етап“, написа спортният журналист.

Източник: Актуално

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?