Горещи новини

Детето чудо Крисия в НАЙ-ИСКРЕНОТО си интервю призна…

Krisiq prizna v nai iskrenoto si interviu

Крисия Тодорова е талантлива певица от Разград. Родена е на 1 юни 2004 г. и от малка се занимава с музика. Става популярна след участието си във формат на „Шоуто на Слави“, където хората веднага се влюбват в гласа на малкото момиче.

През 2014 г. прославя България на детската „Евровизия“, където извоюва почетното 2 място с песента „Детска планета“ заедно с талантливите пианисти Хасан и Ибрахим. Пред „България Днес“ порасналата Крисия споделя повече за своето творчество и за мечтите й за бъдещето.

– Крисия, стана известна на много крехка възраст – още като дете. По какъв начин ти се отрази тази слава и накара ли те да пораснеш малко по-бързо?

– Много неща могат да ни накарат да пораснем по-бързо и бих казала, че това е едно от моите. Смятам, че взех много важни уроци и си направих изводи за начина ми на живот и все още го правя с житейските случки, които продължават да ме завъртат с всеки изминал ден. Каквото и да е предизвикателството, ако го погледнем от правилния ъгъл, може да бъде много полезно за нас.

– А успя ли да се насладиш на детството си сред множеството участия и ангажименти?

– Разбира се. Винаги съм успявала, защото просто начинът ми на живот е такъв. Без значение каква ситуация ме сполетява през ежедневието ми, гледам да предавам добрата енергия и да си взимам такава обратно.

Допитват ли се до теб по-малките деца, които искат да се занимават с шоубизнес?

– Постоянно ми се случва да се допитват, защото много деца ме виждат като тяхна сестричка и майка дори. Винаги съм била много близка с малките, не знам защо се случва по този начин, но единствено мога да се радвам за този мой плюс. Щастлива съм, че ги карам да вярват в себе си и да продължават да следват мечтите си. Най-големият ми плюс в кариерата е, че мога да помагам на децата.

– Твоята звезда изгря с песента „Детска планета“. Какво трябва да се промени в света, за да бъде едно по-добро място за малчуганите?

– Трябва да се промени нашата гледна точка и отношението ни към самите нас. Ако не действаме с доброта и любов към себе си, няма как да я предадем на останалите. Посланието на „Детска планета“ е много нужно в момента да се преповтаря и да се случва, защото без война и с много мир нещата се получават.

– Какво ти носи сцената?

– Чувствам се у дома, когато съм на сцената. Както хората си казват „Искам да се прибера и да си легна“, аз си казвам „Искам да изляза и да съм на сцената“. Тя е моят дом, а музиката е моята мисия – да мога да влияя на публиката и да бъда там за всеки, защото има хора, които не успяват да дават.

– Натоварва ли те понякога музиката?

– Няма как да ме натовари. Без значение дали ще пея, или ще си пусна да слушам нещо, аз знам, че целта на музиката е да лекува. Това е моето лечение. Както хората в тяхното всекидневие е да си сипят кафе сутрин или чай, така моята рутина е да си пусна някоя песен. Абсолютно винаги музиката е била до мен.

– Преди известно време участва в риалити формата „Като две капки вода“. Кой от образите, в които трябваше да се превъплътиш, ти хареса най-много?

– Майкъл Джексън достигна най-много до моята сърцевина, така да го кажа. В него има енергия и нежност, а аз съм доста енергичен и комуникативен човек и в такива ситуации, когато трябва да изразявам друг артист, Майкъл Джексън със сигурност води. Беше голямо предизвикателство да вляза в този образ, но на мен винаги ми е било интересно по-трудното.

– Като говорим за предавания, в „Шоуто на Слави“ си партнираше и с други талантливи деца. Поддържате ли все още контакт и успяхте ли да изградите едно наистина стойностно приятелство?

– Да, с много от момичетата си запазихме приятелството, не ги виждам често, но всички са много важна част от мен. Просто сме се изградили заедно в такива моменти, които много рядко ти се случват на тези години. Всички станахме ценители на музиката и качественото изразяване на това изкуство.

– Много момичета се запътват към попфолка, защото това е най-популярният жанр в момента. Ти би ли направили песен с такова звучене?

– Не бих направила, но не защото не уважавам изкуството и стила, просто защото не е моето. Смятам, че хората трябва да правят това, което е за тях. Хубаво е да знаем кои сме ние и да не бягаме от себе си.

– А има ли някой изпълнител от българската музикална сцена, с когото би искала да направиш дует?

– Нямам точно определен, но много се кефя на новите изпълнители, които изявяват смелост и показват толкова много талант. До скоро хората бяха страхливи и предпазливи какво и как да изразяват, а сега певците в нашата индустрия са станали по-смели, което ме радва все повече и повече. Трябва да е така, защото ти излизаш на сцената, за да покажеш своето мнение и много често може да не бъде прието или разбрано. В тези ситуации ти трябва смелост, за да можеш да покажеш кой си всъщност.

– Ти буквално израсна пред очите на цяла България. Смяташ ли, че хората все още те мислят за дете и не приемат, че вече си голямо момиче?

– Смятам, но не мисля, че това е нещо лошо, защото детското в нас е най-чистото и аз винаги съм гледала да предавам най-истинското в себе си. Мен даже това ме радва, защото феновете ми успяват да видят моите намерения в тази индустрия.

– Замисляла ли си се някога с какво би се занимавала, ако не беше певица?

– Разбира се. Аз се занимавам с повечето от другите изкуства, които бих правила – рисуване, танци. Различните спортове също така са били в моето съзнание. Никога не съм неглижирала останалите занимания, които бих практикувала, но музиката винаги си е на първо място.

– Кой е най-важният урок, който може да ни даде любовта?

– Смятам, че с връзките можеш да разбереш много за себе си и за това да можеш да изразяваш и другата гледна точка. В отношенията ни с друг човек разбираме и другата страна на нещата. Осъзнаваме какво е да бъдеш с някого. По същия начин е и в семейството.

– Какво мечтаеш да ти се случи занапред?

– Мечтата ми е хората, които искат да се борят за добротата, да бъдат чути. Искам и аз да бъда чута, защото се считам към тази група. Искам да бъдем разбрани и обичащи и да творим по един или друг начин. Просто да се чувстваме изпълнени с мисии и с вълнение какво ни очаква с всеки изминал ден.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Детето чудо Крисия в НАЙ-ИСКРЕНОТО си интервю призна…"

Какво мислите?