img
Home / БЪЛГАРИЯ / Димитър Байрактаров: Чии интереси стоят зад задължителното изследване от COVID-19

Димитър Байрактаров: Чии интереси стоят зад задължителното изследване от COVID-19

/
/
/
519 Views

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ и на Комисията по здравеопазване д-р Даниела Дариткова внесе нови поправки в Закона за здравето, които меко казано са скандални, научи КОЧ.

 Те предвиждат задължително изследване на хората по неясни критерии. За това алармира пред Lupa.bg Димитър Байрактаров, журналист и народен представител от 43-то НС.

„Това изследване може да ни бъде наложено по насилствен път – чрез принудително довеждане с полиция, което е регламентирано в чл. 215 А, ал. 2 от Закона за здравето. Поправките са написани на коляно и може да са продиктувани от нечисти интереси. Никой не казва кой ще поеме разходите за изследването?! Ако то струва 1000 лв. и трябва да се приложи върху цялото семейство кой ще даде тези пари – вие, някой друг или правителството? Отговор няма. Кой ще изследва – частна компания, държавна лаборатория или някой друг?”, пита Байрактаров.

Той подчерта, че децата са най-уязвими. „Когато те са на училище или на градина, нямаме досег с тях. Ще ги напъхат във физкултурен салон и могат да си правят с тях каквото си искат и както си искат. Какво се случва с резултатите от изследванията? Къде отиват те? Кой се разпорежда с тях?”, продължава с въпросите журналистът.

„Тези текстове бяха приети без абсолютно никакъв дебат. Все едно депутатите не знаят какво гласуват и какво приемат. Те напомнят за времената на концлагерите“, възмущава се Байрактаров.

Журналистът припомни, че по времето на ГЕРБ е било въведено и задължителното ваксиниране. „През 2010 г. промениха Закона за здравето и с чл. 59 въведоха задължителното ваксиниране. Като народен представител и като член на Комисията по здравеопазване положих всички усилия тези текстове да бъдат отменени и да бъде дадена възможност на хората за информиран избор. Имах временен успех, тъй като през 2015 г. отново ваксините станаха задължителни”, обясни ексдепутатът.

лупа

Твоят коментар
Твоята оценка
Общо гласували

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook