Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Динко Вълев ще става кмет?
Динко Вълев ще става кмет?

Динко Вълев ще става кмет?

Гласи ли се небезизвестният Динко от Ямбол да се впусне в кметската надпревара на предстоящите местни избори през 2023 година?

Всички си задават този въпрос, след като Ловецът на бежанци намекна, че е готов да прави своя партия. Динко е категоричен, че родната политическа класа не може да му стъпи на малкия пръст.

„Никой от тези политици не е преживял това, което аз съм преживял – като бизнес – тръгнал съм с 500 лв. в джоба, като работа, като рискови моменти, като ситуации, като сбивания… И във всяка една ситуация съм намерил изход да изляза – да бъде положителна и за мен, и за отсрещната страна. Нищо не мога да обещая, както правят политиците – туй ще направя, онуй ще направя. Не, нищо няма да обещая, просто ще се опитам да променя нещата към добро“, отсече Динко във видео, което пусна в своя инстаграм профил.

„Има достатъчно добре подготвени експерти около мен. Няма да влизам сам в морето, без да мога да плувам. Нищо няма да обещавам, само ще се опитам нещата да отидат към по-добро. Чудя се обаче дали няма да ме чака съдбата на Слави Трифонов, който спечели изборите, а на следващите дори не мина 4-процентовата бариера и изобщо не влезе в парламента“, сподели размишленията си Вълев.

Друго притеснение, което гложди Динко, е това дали няма да гласуват за него само приятелите и семейството му.

„Много пъти съм си задавал въпроса, ако създам моя партия, дали някой ще гласува за мен. Като се има предвид, че нито един политик не е преживял това, което аз съм преживял като бизнес, работа, рискови ситуации. Като сбивания. Тръгнал съм с 500 лв. в джоба. Създаването на партия изисква много ресурси“, отчита Вълев.

Един от хората, които подкрепи Динко в идеята за навлизане в политиката, е Валери Божинов. Дали каращият стаж в своя любим „Левски“ бивш футболист ще влезе в бъдеща партия на Ловеца на бежанци, все още не става ясно.

„Моят фаворит и идол е Бойко Борисов. Но през годините съм получавал покани от други политически партии, а не от ГЕРБ“, сподели още Динко пред „България Днес“.

В крайна сметка на въпроса му към негов познат дали да се пробва в политиката, ямболията получава мигновено окуражителен отговор.

Дали ще оправи Динко животът на съгражданите си, а защо не и на цялата държава, тепърва предстои да разберем…

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?