Home » БЪЛГАРИЯ » Докога ще си мълчим?! Пореден случай на деца, малтретиращи деца, заля социалните мрежи – потресаващи кадри (СНИМКИ)
Докога ще си мълчим?! Пореден случай на деца малтретиращи деца заля социалните мрежи - потресаващи кадри (СНИМКИ)

Докога ще си мълчим?! Пореден случай на деца, малтретиращи деца, заля социалните мрежи – потресаващи кадри (СНИМКИ)

Един от проблемите, за които сякаш доброволно си затваряме очите, е тормозът върху деца, причинен от деца. А, оказва се, той съвсем не е изолирано явление.

Все повече зачестяват случаите на документирани прилежно актове на насилие от страна на ученици към техни съученици, познати, приятели… С бума на социалните мрежи подобни клипчета дори се разпространяват охотно между тийнейджърите като свидетелство за някакво физическо (или морално) превъзходство на останалите. Докога обаче ще търпим? Това питаме ние след поредното видео, запечатало безсилието на едно момчe, малтретирано от група момичета.

На въпросното видео се вижда как момиче се кара и раздава шамари на седнало момче на пейката. Казва му да си свали долу ръцете, за да не й пречи да го удря.

тормоз момче

Момчето плаче. До него седи друго момиче, която гледа тормоза „от първи ред“. Смее се и се обръща към камерата за снимка.

Трети човек снима гаврата.

момичета тормозят момче

По думите на запознати, имало е и още ученици – безучастни свидетели на насилието. Коментатори споделят, че това са „побойничките на Перник“. Момичетата са на по 13 години, а момчето е на 16 години – казват те.

По-късно от коментари в социалната мрежа Фейсбук става ясно, че тарторката на групата е известна като побойничката на Перник и е дъщеря на директорката на 7-мо училище в града Анелия Нонева.

Момчето, което е жертва на тормоза, е със специални образователни потребности и учи в  Гимназията по облекло и туризъм в Перник.

тормоз деца

Ето какво написа Руми Данаилова – жената, разпространила видеото във Facebook. Грозната случка е от Перник, а клипът всъщност е заснет от „героите“ в него, които очевидно се гордеят с постъпката си:

„Потресена съм! Качвам това видео с цел родителите на тези „побойнички“ да разпознаят децата си! За пореден път някои очевидно невъзпитани добре деца се налагат на други чрез насилие!

До кога се очаква родители на потърпевшите деца да гледат и търпят подобно нещо? Не искам да останат безнаказани, това не се случва за първи път да тормозят децата ни, но нека го направим последен!“

пост фейсбук

пост социални мрежи

Кметът на Перник Станислав Владимиров излезе с позиция, изпратена след запитване до няколко медии, във връзка с публикуван видеоклип в социалните мрежи, на който се вижда как ученик със специални образователни потребности от миньорския град е малтретиран и бит от момиче.

Владимиров категорично осъди деянието от кадрите, заснети с телефон, заявявайки: „Хората със специални потребности имат право на живот без насилие и дискриминация. Агресията и саморазправата не са начин за решаване на проблеми. Те са престъпление и ще бъдат наказвани“.

Владимиров коментира, че по случая предстои да бъде образувано разследване, а виновните да бъдат наказани.

Кметът каза още, че ще се срещне с момчето и неговите съученици, за да засвидетелства институционалната си подкрепа по случая.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?