Home » ЗА ДАМИТЕ » Домашно сушени свински бонфиленца: Приготвянето е елементарно, после – ядеш и ревеш!
Домашно сушени свински бонфиленца

Домашно сушени свински бонфиленца: Приготвянето е елементарно, после – ядеш и ревеш!

Времето вече е подходящо за приготвянето на вкусни домашни мезета.

Днес ви предлагаме рецептата за сушени свински бонфилета – това определено е фаворит №1 на целия екип на КОЧ. Това е хем едно от най-вкусните домашни мезета, хем е много лесно и бързо за приготвяне. Да запретваме ръкави!

Необходими продукти:

2 свински бонфилета;
морска сол;
1 ч. л. захар;
микс от подправки (червен пипер, черен пипер, чесън на прах, натрошена чубрица и чимен).

Начин на приготвяне:

Бонфилетата се изчистват от ципите и се поставят в подходящ съд, в който по дъното е насипана едра морска сол и се затрупват със сол. Солта предварително е смесена с 1 с.л. захар. Престояват така около 36 часа.

Напълно е достатъчно, тъй като месото е крехко и парчетата не са големи. Само един – два пъти се обръщат и пак се затрупват със солта. Отделената течност се изхвърля.

Изкисват се във вода за около 1 час – до час и половина.

Бонфилетата се подсушават с домакинска хартия, правят им се връзки с канап и се овалват в микса от подправки (не е задължително да са точно изброените – всичко е въпрос на вкус и предпочитания). Така обработените бонфилета се провесват на проветриво и хладно място – най-добре в мазе. Готови са след 5 – 7 дни в зависимост от температурата и влажността в помещението. Идва най-приятният момент – дегустацията на превъзходното мезе, чиято най-добра компания е чаша хубаво червено вино!

Източник: skafeto.com

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?