Горещи новини

Домашно чудо-тор за разсада от краставици, гарантиращо ранна и изобилна реколта

Домашно чудо-тор за разсада от краставици гарантиращо ранна и изобилна реколта

Здрав разсад от краставици – не е нужно да купувате скъпи препарати от магазина

Ако решите сами да си отгледате разсад краставици, изобщо не е необходимо да си купувате специални торове.

Всичко, от което се нуждаете за здрав разсад са прости средства, които имате под ръка. Естественият тор е ефективен, той не само ще осигури на разсада всички необходими вещества, но струва стотинки, дори почти без пари.

Трябва да подхраните разсада от краставици при появата на първото листо. Преди това, като правило, растенията имат достатъчно микроелементи, намиращи се в субстрата. Общото за всеки тип подхранване, е че се използват след поливане.

Подхранване с мая

Разредете 10 г суха мая в 3-литров буркан с вода, добавете 1 супена лъжица захар. Сместа е готова за употреба след един ден. Прилага се под корен – 5 супени лъжици на растение.

Йод

Йодният разтвор е не само тор, но и средство за защита. Може да се използва на всички етапи от растежа. Достатъчно е да разредите 4 капки йод в 1 литър вода. Поливането се извършва под корен. Норма – 3 супени лъжици на растение.

Дървесна пепел

Дървесната пепел, която е богата на калий и фосфор, ще бъде отлично средство за подхранване. Достатъчно е да разредите 1 чаша пепел в 3 литра гореща вода и да я оставите да престои за един ден. Инфузията може да се използва за пълноценно поливане.

Между другото, възрастните растения обичат пепелта не по-малко.

Лукови люспи

Люспите от 5 глави лук се накисват в 1 литър вода и се оставят в продължение на 3 дни. Торенето трябва да се извършва след поливане под корен.

Можете да изберете един от методите. Може и да ги редувате. Във всеки случай ще имате здрав разсад от краставици, който ще ви се отблагодари с ранна и изобилна реколта.

Твоят коментар

Be the first to comment on "Домашно чудо-тор за разсада от краставици, гарантиращо ранна и изобилна реколта"

Какво мислите?