Горещи новини

ДРАМА: Таня от „Женени от пръв поглед” преборила рак на гърдата! В деня на операцията починал мъжът й

ДРАМА Таня от „Женени от пръв поглед” преборила рак на гърдата

Най-възрастната младоженка в социалния експеримент „Женени от пръв поглед” – Таня Райкова, се е преборила с тежката диагноза рак на гърдата преди 2 години. Треньорката по художествена гимнастика има куп победи на състезателния килим, но най-голямата й победа е била тази над коварната болест.

Тя получила шанс за живот единствено благодарение на факта, че всяка година посещавала мамолог и болестта й била хваната навреме. Съдбата обаче й нанесла и друг съкрушителен удар. В деня на операцията й от злокачественото заболяване тя загубила съпруга си. На 18 август 2016 г. Таня за първи път чула страшната диагноза рак на гърдата. 4 дни по-късно се подложила на операция, пише „Уикенд“.

„Децата ми изживяха най-страшния кошмар, който може да им поднесе съдбата. Те загубиха баща си в деня, в който им съобщиха, че майка им има рак на гърдата. Това са най-смелите и най-силните деца на света. Гордея се с тях, с тяхната всеотдайност, обич и човеколюбие. Те са моите герои. Щастлива съм да бъда тяхна майка”, споделя Таня.

8 месеца след интервенцията, тя се върнала в залата по гимнастика. Когато получила оферта да поеме ансамбъла на Филипините, изобщо не се колебала и заминала за Манила. Таня е съдействала на над 23 състезания и световни първенства по художествена гимнастика у нас. Въпреки спортните си постижения, за най-голям свой успех смята своите две деца и тримата й внуци. Дъщеря й и синът й я подкрепили и окуражили, когато овдовялата бивша грация решила да се запише за кастингите на „Женени от пръв поглед” и да потърси своята половинка.

Съдбата на 55-годишният Светозар Филипов, който работи като експерт по храните в столицата, е доста сходна с нейната. Той погребал съпругата си Катя от същата болест, която Таня успяла да пребори преди 2 години. Той също има две пораснали деца, които са поели по пътя си. Освен че изгубил любимата си жена, Светозар бил сполетян от още една беда – заради лъжесвидетели останал без дом.С помощта на приятели намери малка къща в покрайнините на София. Пак благодарение на приятелите си в момента й правел ремонт и се опитвал да я пригоди за живеене.

ХотАрена

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "ДРАМА: Таня от „Женени от пръв поглед” преборила рак на гърдата! В деня на операцията починал мъжът й"

Какво мислите?