Home » ЗДРАВЕ » Древната тибетска тайна за бели зъби е разкрита- само смесете…
тибетска тайна за бели зъби

Древната тибетска тайна за бели зъби е разкрита- само смесете…

Нашите зъби, като почти всички органи и системи в човешкото тяло, са подложени на голям стрес.

Лоша храна, липсващи грижи, нередовно посещение при зъболекар, безхаберие – всичко това е причина за една не особено приятна и здрава усмивка.

От друга страна ние всекидневно сме атакувани от какви ли не реклами на продукти, които ще направят не само зъбите по бели, но и ще заздравят венците, или пък ще се погрижат за свежия ни дъх. Всичко това е много хубаво, но както повечето от вас знаят – много хубаво не е на хубаво. Производителите ни спестяват един простичък факт, а именно – пастите за зъби невинаги работят, и често причиняват много по-големи увреждания, заради опасните химикали, които се съдържат в тях.

Днес от Ко4 ви представяме една много популярна тибетска рецепта, която ще ви помогне да си направите сами здравословно средство за измиване на зъбите.

Необходими продукти:

1 супена лъжица естествена морска сол, не много едра, но не и съвсем ситна

1 чаена чаша гореща отвара от мента

Разтворете солта в ментовата отвара. Вземете няколко кристалчета сол, сложете ги върху четката и измийте зъбите с тях. Може да не ползвате четка, а да измиете зъбите си с пръсти, така както правят монасите в Тибет. Освен това може да прибавите малко зехтин в солта. Процедурата със зехтина трябва да се прави само два-три пъти в седмицата, но не и всеки ден.

След като измиете зъбите, изплакнете с комбинацията от сол на кристали и ментова отвара.

В началото няма да ви е много приятно и е напълно нормално да почувствате някакъв дискомфорт, пише lekuva.net. С времето обаче се свиква и след всяко измиване вие ще се чувствате много по-добре, а зъбите ви ще бъдат много по-здрави.

Това почистване със сол премахва всички патогенни микроорганизми от устната кухина и за един много кратък период от време укрепва зъбния емайл.

Бъдете сигурни, че това почистване на зъбите ще направи вашата усмивка перфектна!

Източник: E-vesti.com

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?