Горещи новини

Древна китайска техника за понижаване на кръвното налягане (+ допълнителни съвети)

Kitaiska tehnika za ponijavane na kruvnoto

Хипертонията е сериозно заболяване, което води до множество усложнения, като инфаркт или инсулт, ако не се лекува правилно. Учените посочват, че основните причини за това състояние са:

Високото кръвно налягане, наричано още хипертония, е един от най-честите здравословни проблеми, пред които е изправено съвременното общество.

Като бърз и ефективен начин за намаляване на кръвното налягане без употребата на лекарства се препоръчва следната древна китайска техника:

Фактори, които водят до високо кръвно налягане

Хипертонията е сериозно заболяване, което води до множество усложнения, като инфаркт или инсулт, ако не се лекува правилно. Учените посочват, че основните причини за това състояние са:

1. Стрес. Съвременният начин на живот е пълен със стресови ситуации, които могат значително да повлияят на кръвното налягане.

2. Неадекватна храна. Диета, богата на наситени мазнини, натрий и захар, пряко допринася за развитието на хипертония.

3. Нередовен прием на терапия. Много пациенти с диагностицирана хипертония не се придържат към предписаната терапия, което може да доведе до сериозни усложнения.

4. Други фактори: Генетична предразположеност, затлъстяване, консумация на алкохол и цигари, липса на физическа активност.

За нормално кръвно налягане е необходим редовен контрол. Стойностите, считани за „идеални“, са:

Систолично налягане (горна стойност): 90 – 120 милиметра живачен стълб,

Диастолично налягане (долна стойност): 60 – 80 mmHg.

Ако налягането е постоянно над 140 / 90 mmHg, това означава, че е необходимо да се вземат определени мерки. Въпреки това, преди всяка терапия е важно да се консултирате с лекар.

високо кръвно налягане

Китайската техника за намаляване на кръвното налягане

Ако вашият лекар прецени, че няма нужда от лекарствена терапия, тогава е възможност да опитате следната древна китайска техника за понижаване на кръвното налягане. Според д-р Лу Хансен, лекар в руския футболен клуб Спартак Москва, ключът се крие в правилния кръвен поток към мускулите и тъканите.

А именно, когато кръвта се задържи в определена част от тялото, това място става рисково за развитието на различни заболявания. Решението е да се осигури безпрепятствен приток на кръв към проблемната зона, давайки шанс на тялото да се излекува. За това може да помогне масаж на две конкретни точки от тялото.

И така, първата точка е линията зад ухото. Това е линията, която минава от зад ушната мида до средата на ключицата. Тази линия не трябва да се натиска, докато масажирате, тъй като това може да предизвика обратен ефект. Вместо това се масажира с нежни движения отгоре надолу. Повторете това 10 пъти от двете страни на главата.

акупресура точки кръвно

Важно е да се подчертае, че преминаването с пръст се извършва внимателно, без натиск. Целта е само да се стимулира притока на кръв, а не да се причинява болка или дискомфорт.

А втората точка е точно на половин сантиметър от ухото по посока на носа. Тази зона може да се масажира по-силно – една минута, от двете страни.

Завъртете здраво върховете на пръстите си, но не до болка. Трябва да почувствате комфортен натиск, но не и дискомфорт. Този масаж стимулира кръвообращението в областта на лицето и главата, което ще помогне за понижаване на кръвното налягане.

Чрез редовно прилагане на тази 10-минутна техника, в съчетание с адаптирана диета и здравословен начин на живот, кръвното налягане може да се регулира без лекарства.

масаж високо кръвно

Допълнителни съвети за понижаване на кръвното налягане

1. Коригирайте диетата си. Препоръчват се повече плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, риба и здравословни мазнини. И по-малко преработена храна, наситени мазнини, сол и захар.

2. Редовни упражнения. Умерената физическа активност, като ходене, плуване или колоездене, може значително да понижи кръвното налягане.

3. Отпуснете се. Намерете начин да се справите със стреса, независимо дали е чрез медитация, йога, дълбоко дишане или някаква друга форма на релаксация.

4. Ограничете алкохола и солта. Прекомерната консумация на алкохол и яденето на сол могат да влошат състоянието, затова се препоръчва умерена консумация.

5. Откажете пушенето. Цигарите увеличават риска от сърдечно-съдови (сърдечни) заболявания, включително хипертония.

Прилагането на тези съвети, заедно с китайския масаж, може да понижи кръвното налягане и да подобри цялостното здраве. Не забравяйте обаче редовно да се консултирате с лекар и да следвате неговите съвети. С правилен подход, търпение и дисциплина човек може да поддържа кръвното налягане под контрол и да се радва на качествен, активен живот и добро здраве.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Древна китайска техника за понижаване на кръвното налягане (+ допълнителни съвети)"

Какво мислите?