Home » БЪЛГАРИЯ » Дядо влезе в болница за изследване: Извадиха му жлъчката без да го питат, търсят му луди пари за ВИП стая
Дядо влезе в болница за изследване

Дядо влезе в болница за изследване: Извадиха му жлъчката без да го питат, търсят му луди пари за ВИП стая

Врачанинът Димитър Георгиев се оплака, че плевенски доктори са извършили операция на жлъчка без негово знание и съгласие, научи КОЧ. 76-годишният мъж разказа шокираща история, към която до този момент не проявяват внимание нито от прокуратурата, нито от здравното министерство, макар да признават нарушенията.

В момента Димитър търси адвокат, който да поеме неговия случай, тъй като смята да търси правата си по съдебен път. Той желае да даде гласност на неприятния момент от живота му, за да не попадат и други хора в омагьосания кръг на „бялата мафия“, за чиято жертва се счита.

Драмата на Димитър започва през декември 2018 г., когато отива на преглед във Враца при плевенския уролог д-р Николов. Той го съветва през януари да постъпи в УМБАЛ „Света Марина“ – Плевен, за да му бъде направена биопсия на простата. И така на 17.01.2019 г. пациентът постъпва в болницата с направление. На следващия ден е вкаран в операционната, ръцете му са вързани и му е поставена упойка. Събужда се в реанимация с голяма рана, на която са направени 17 шефа. При изписването му от лечебното заведение не му е връчена епикриза, нито пък му е върната личната карта. Но за сметка на това дължи на „Света Марина“ 1 710.60 лв. за ВИП стая и сестрински пост, които той отказва да плати, защото не е ползвал допълнителните услуги, бил е с направление и е здравно осигурен.

Дядо влезе в болница за изследване

И така след два дни отива да му свалят конците във Враца. Тогава лекарят му казва, че му е извадена жлъчката. Възрастният мъж бил шокиран, тъй като никой от лекарите не го е информирал за операцията и той до последно си е мислел, че му е взета само биопсия от простата. От плевенската болница са заявили, че ще коментират по-късно.

Лупа

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?