Горещи новини

Д-р Емилова бие тревога: Отслабването по този метод води до рак на щитовидната жлеза!

Doktor Emilova: Otslabvaneto po tozi nachin vodi do rak

Манията за отслабване кара някои хора да прибягват до драстични и дори опасни за здравето методи. Повечето от тях наистина водят до бърза загуба на килограми, но за сметка на здравето.

Алтернативата да се отслабне и да се постигне желаната фигура по по-лесен начин блазни мнозина и затова постоянно се прибягва към нетрадиционни и нови способи.

Един от тях, който нашумя доста напоследък, обаче може да доведе до рак.

Има случаи на хора, които са се разболели от рак на щитовидната жлеза, след като дълго време са приемали семаглутид с цел отслабване.

Това каза д-р Людмила Емилова цитирана от „Фокус“.

Това вещество, известно също и като Оземпик, е широко използвано от знаменитостите, защото резултатите са наистина бързи и впечатляващи.

Клинични опити върху гризачи обаче доказват, че приемът на големи количества семаглутид води до медуларен карцином на щитовидната жлеза, заяви тя.

Семаглутидът е вещество, което се отделя от панкреаса, когато не приемаме храна по-дълго време. Това е реакция на организма при дълги периоди на гладуване, обясни специалистът.

„Когато 10 дни не се вкарват големи количества храна в организма, панкреасът започва да отделя това вещество, което стигайки до мозъка чрез кръвта, сигнализира, че няма храна.

Тогава мозъкът командва да започне производството на глюкоза от мазнини. Когато не се вкарва храна отвън, резервите на глюкоза намаляват, изразходват се съответните резерви в черния дроб и тогава се произвежда глюкоза първо от мазнини.

Ако дълго време не приемаме никаква храна и всички мазнини са изчерпани, започва разграждането на белтъчините, включително и на органи“, обясни д-р Емилова.

Вкарването на големи количества семаглутид в тялото венозно или чрез хапчета предизвиква разграждане на мазнините. „Става така, че нямаме апетит.

Намалява се отделянето на големи количества инсулин, започва нормализиране на кръвното налягане и отслабване. Това е едно гладуване, но изкуствено предизвикано от вкарването на семаглутид“, поясни специалистът.

Световната пандемия от затлъстяване не може да бъде преборена чрез прием на лекарства със семаглутид, категорична е д-р Емилова.

„Ако човек се вземе в ръце и започне да се храни по здравословен начин и се натоварва умерено физически, няма да има нужда от никакви хапчета. Лекарствата не са лишили човечеството от болести.

Колкото повече лекарства се измислят и се пият, толкова по-болно става човечеството. Не можем да излъжем организма. Той е толкова съвършен“, допълни д-р Емилова.

Твоят коментар

Be the first to comment on "Д-р Емилова бие тревога: Отслабването по този метод води до рак на щитовидната жлеза!"

Какво мислите?