Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Д-р Миндов с отчаян призив: Не трябва да си играем с мерчици! Пълен локдаун веднага, ако искаме да оживеем, кошмар е!
Д-р Миндов с отчаян призив: Не трябва да си играем с мерчици! Пълен локдаун веднага ако искаме да оживеем кошмар е!

Д-р Миндов с отчаян призив: Не трябва да си играем с мерчици! Пълен локдаун веднага, ако искаме да оживеем, кошмар е!

Председателят на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари д-р Георги Миндов отправи отчаян апел към управляващите за спешно затягане на мерките и пълен локдаун.

В ефира на БНТ, в сутрешния блок, д-р Миндов заяви, че към момента ситуацията пред кабинетите на личните лекари е трагична, има пълно объркване на потоците и няма абсолютно никакъв ред.

„Кошмар е за нас и изнемогваме“, категоричен бе Миндов, според когото трябва да бъде въведен пълен локдаун в София, ако искаме да оживеем и да нямаме повече жертви.

В момента легловата база е почти запълнена, има вече починали хора в линейките, не трябва да бъде допускана ситуацията от есента на миналата година, призова лекарят.

„Въобще не трябва да си играем на мерки, мерчици и ковид зони. Трябва да бъде въведен пълен локдаун на абсолютно всичко“, настоя Георги Миндов. Трябва да стиснем зъби, да не даваме повече жертви и да не умират хора в линейките като в предишната вълна, която дори я задминахме, добави Георги Миндов.

Според него ковид зоните в настоящия си вид не работят и не вършат работа.

Трагично е положението и никой не трябва да си прави някакви други сметки, предупреди Миндов и добави, че самите медици стават огнище на коронавируса с хаоса пред кабинетите на личните лекари.

Георги Миндов посочи, че към момента има 691 000 поставени дози ваксини. Ако бъде разделени основно на две имаме около 400 000 ваксинирани. 51% от лекарите са ваксинирани в София, а ваксинираните учители са 26%. Само 18% от хората над 65-годишната са ваксинирани.

При Георги Миндов има желание за ваксинация само с третата бустерна доза, но за първата доза няма желание от страна на хората. Личните лекари нямат изпратени указания от Министерство на здравеопазването, заповед или нареждане да поставят третата доза, а имат само препоръки.

Ако утре нещо стане с нашите пациенти, отиваме не знам къде, отиваме в съдебната зала, каза в заключение на интервюто си по БНТ Георги Миндов.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?