Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Ева от Тоника изригна: Управляват ни цървули, никога няма да се оправим!
Ева от Тоника изригна: Управляват ни цървули никога няма да се оправим!

Ева от Тоника изригна: Управляват ни цървули, никога няма да се оправим!

Звездата на група „Тоника” Ева Найденова, която наскоро навърши 71 години, признава, че продължава да упражнява вота си на всички избори, но отдавна е загубила вяра и надежда, че дереджето у нас ще оправи.

„Управляват ни цървули, които се надяват на трандафор до трандафор!”, изригна Ева преди дни. Певицата е преодоляла огорчението, че досега не е получила персонална пенсия за заслуги като доста свои колеги. Признава с неудобство, че дори не е била предлагана за подобна награда и културата у нас вече била на заден план.

Пенсията й е 600 и няколко лева, а от следващата година приключва и тригодишната награда в размер на 500 лв., която взима ежемесечно заради постиженията си на „Златният Орфей“.

Дълго време след кончината на съпруга си Гого Ева не излизаше на сцена и отказваше всякакви концертни изяви. От силния стрес около боледуването му и семейната трагедия, която ги сполетя, тя беше загубила и гласа си, за което спомогнали и силните антидепресанти, които приемала в продължение на дълъг период от време, за да овладява депресията, в която изпаднала.

От две години насам обаче солистката на „Тоника” отново радва почитателите от концертната сцена и това лято пя пред пълни летни театри и зали на сборни концерти с други естрадни величия.

На 71 Ева казва, че се чувства добре, има нормални здравословни болежки, но не падала духом.

Празника си на 12 октомври отбелязала семейно в дома си в Айтос заедно с брат си, сина си, снахата и внучката. Миналата година кръглия юбилей празнувала в заведение, но шумотевицата й дошла в повече. Тази година сама приготвила трапезата и посрещнала родата в уюта на къщата си. На всички празници обаче певицата плачела, защото още не можела да преодолее загубата на своя съпруг.

„В момента с Тони Димитрова и една моя приятелка се захванахме да пишем книга за Гого. Ще разказваме истории от детството му, младежките години и, разбира се, от кариерата ни. Много приятели и колеги също ще си спомнят за него. Не искаме да е високопарна книга. Гого не беше такъв човек. Той имаше чувство за хумор. През януари 2024 г. се навършват 10 години от смъртта му и дотогава трябва да я издадем”, споделя Ева.

Източник: Ретро

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?