img
Home / БЪЛГАРИЯ / Евгения Банева гарантирала пред швейцарска банка за Жоро Шопа

Евгения Банева гарантирала пред швейцарска банка за Жоро Шопа

/
/
/
169 Views
loading...

Съпругата на олигарха Николай Банев – Евгения Банева, получила комисионна за услугата, научи ko4.

Евгения Банева лично завела Георги Семерджиев, известен като Жоро Шопа, в швейцарска банка, за да си отвори сметка – пише в. „Уикенд“. Това обясняват пред изданието очевидци на историята.

Воаяжът до Цюрих се случва малко след като Семерджиев е прострелян пред столичния хотел „Хемус“. През 2014 г. наемник, който все още не е открит, изстрелва 4 куршума по него. За късмет той е пронизан само от един куршум. Нападението става недалеч от офиса на Семерджиев, като килърът стреля в гърба му, докато бизнесменът слиза от колата си.

Веднага след като си стъпва на краката след този инцидент, Евгения Банева завежда Семерджиев в Швейцария. Двамата посещават банката, в която семейство Баневи имат сметка. Евгения гарантира пред трезора, като това е условието, за да бъде открита сметка и на Семерджиев. Без гарант нямало да може да стане клиент на банката – разясняват осведомени източници. След това той захранил сметката си с 3-4 млн. евро. За услугата Банева получила тлъста комисионна – процент от парите, вкарани в сметката, за която тя гарантирала.

Интересът на семейство Баневи към солидните швейцарски банки не е от вчера. Още по времето на покойната Дочка Банева олигархът влага пари в трезорите, известни с умението си да пазят в тайна клиентите си.

Разкрития.ком

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook
error: Кражбата на материали от КОЧ е забранена!