Горещи новини

Елена Григорова е служителката, откраднала 40 хиляди от работното си място

Eleba Grigorova e slujitelkata otkradnala 40 hidqli

Пловдивчанката Елена Григорова, която е подсъдима за това, че е присвоила 39 022,93 лева от кантората, където работела, чу свидетелските показания на съпруга на бившата си шефка по-рано днес , предаде репортер на Plovdiv24.bg. Случаят е започнал през лятото на 2016 година и е продължил през 2017 година.

Според обвинителния акт Григорова е била трудово ангажирана в кантора на нотариус, където изпълнявала технически функции. Служебните й задължения включвали деловодното обслужване на кантората, както и придвижването на документите от изповяданите в кантората сделки в Агенция по вписванията и внасяне на дължимите към тях такси и данъци, както и архивиране на вече приключилите нотариални дела.

Григорова решила да се възползва от длъжността си и свързаното с нея боравене с чужди парични средства. Тя преценила да не внася пълния размер на сумата за еднократния местен данък и изготвяла вносната бележка със сума, по-малка от дължимата.

При определяне на сумата, която искала да присвои, подсъдимата съобразявала по начин да не прави впечатление или впоследствие вносната бележка да може лесно да бъде преправена, така че в нея да е отразено пълното заплащане на дължимия данък. По този начин Григорова е извършила присвояване на различни суми от общо 122 бр. транзакции, като присвоените от нея пари са в общ размер на 39 022,93 лв.

Днес в зала бе разпитан съпругът на ужилената нотариуска. Симеон Захариев подробно разказа спомените си от деня, в който са открили, че липсват почти 40 хиляди лева.

„Съпругата ми звънна по телефона. Беше притеснена. Каза ми, че клиент се е върнал да си потърси бележките за внесените данъци. На квитанцията установили, че сумата е по-малка от реалната. Разликата беше 5 хиляди лева. Григорова е служителката, внесла таксите и правила плащанията. След тази случка са направили справка и по други сделки и са констатирали същите липси. Отидох при съпругата ми в кантората и направихме специална таблица. Успяхме да констатираме три похвата за внасяне на по-малко пари от дължимия данък.“

Мъжът допълни, че той лично се е обадил на Елена, за да й съобщи за липсите, а служителките в офиса са подали жалбата в полицията.

„Елена дойде със съпруга й в офиса. Главата й бе сведена надолу. Не каза защо е взела парите. Тя каза, че ще възстанови сега 2 хиляди лева, а до края на август останалата сума. Вярвате ли ми, че бяхме в шок, особено от начина на преправяне на квитанциите.“

Той допълни, че мъжът на Григорова също е бил изненадан от размера на взетата сума.

Процесът продължава на 13 септември. През делия ден трябва да бъдат разпитани общо 50 свидетели.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Елена Григорова е служителката, откраднала 40 хиляди от работното си място"

Какво мислите?