Горещи новини

Ето ги новите правила за плаж в Гърция

Pravila za plaj v Gyrciq

Нашенец показа снимка от плаж в Гърция и предизвика бърна дискусия в социалните мрежи. На кадрите се вижда, че пространството между първа линия и морето е „изчистено“ от шезлонги и чадъри. 

„И първа линия вече на 4 метра от водата, както е по новите правила“, е написал авторът на поста. Не е ясно в коя част на Гърция е направена снимката, но се вижда, че не липсват плажуващи и ентусиасти, които да се топнат в морето.

Преди туристически сезон властите в южната ни съседка въведоха драконовски правила за подобряване на обществения достъп до крайбрежието и въвеждане на ред по плажовете.

Основната промяна, която се въведе бе, че 50-70% от плажните ивици трябва да са без шезлонги, за да се предотврати пренаселеността. В защитените зони пък този процент скача до 85%, а в екологично чувствителните зони – от НАТУРА разполагането на шезлонги е забранено изцяло.

Въведе се и минимално отстояние на така наречената първа линия от бреговата линия. Минималното разстояние е 4 метра между водата и първия ред.

Веднага под снимката заваляха и коментари на потребителите.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я споделите с приятелите си.

Твоят коментар

Be the first to comment on "Ето ги новите правила за плаж в Гърция"

Какво мислите?