img

Ето какво направиха на гроба на легендарния Наим Сюлейманоглу на първата годишнина от смъртта му! (СНИМКА)

/
/
/
445 Views
loading...

Прочетена бе заупокойна молитва за щангиста

На първата годишнина от кончината на легендарния щангист Наим Сюлейманоглу много негови приятели, колеги, близки се събраха да почетат паметта му на гроба на щангиста в гробищния парк Едирнекапъ в Истанбул, където се погребват геройски загиналите.

На гроба на Наим Сюлейманоглу е поставена голяма мраморна плоча, украсена със звездата и пролумесеца – герба на Турция. Надгробният паметник е изработен от турското спортно министерство.

Ето какво направиха на гроба на легендарния Наим Сюлейманоглу на първата годишнина от смъртта му! (СНИМКА)

 

Прочетена бе заупокойна молитва за щангиста, положени бяха венци и цветя от името на изселническото дружество, общината на Авджълар и други институции. Сред присъстващите бяха много приятели на Наим Сюлейманоглу, сред които щангистът Халил Мутлу и др. Възпоменателната церемония се организира по инициатива на Дружеството на балканските турци в Авджълар с председател Ефраим Камбероглу.

Дружеството осигури превоза за извозване на желаещите да участват във възпоменанието. Самият Камбероглу е бивш борец-шампион по свободна борба, извоювал медали за България и за Турция. На почетно табло в клуба на Дружеството наред с известни личности от средата на българските турци се намира и голяма снимка на легендарния Сюлейманоглу, обградена с траурна лента.

Поместени са данни за живота и рекордите му в тежката атлетика. Трикратният олимпийски шампион Наим Сюлейманоглу, който е роден в България, но избяга в Турция, почина на 50-годишна възраст преди една година в болница след трансплантация. Наим Сюлейманоглу бе изпратен във вечния му път с почести като национален герой на Турция.

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook
error: Кражбата на материали от КОЧ е забранена!