Home » СВЯТ » Ето как да разберете кой ви наблюдава през вашия смартфон
как да разберете кой ви наблюдава

Ето как да разберете кой ви наблюдава през вашия смартфон

Тези кодове, подбрани от екипа на lentata.com ще ви помогнат да определите дали данните ви са защитени и дали някой наблюдава вашия смартфон.

Просто въведете кода в телефона… Каквото и да вършим, основният ни приоритет остава сигурността. Сигурност означава защита от злоупотреби и други нежелани последици.

*#21#

Тази комбинация от номера и символи ви позволява да разберете дали вашият смартфон е пренасочил повиквания, SMS-и или други съобщения. Наберете този код и екранът ще покаже номера, на който се извършва прехвърлянето на данни. Съществува опасност информацията за мястото ви на пребиваване и кръга на общуването да изтече на непознати. Под заплаха е и електронния ви портфейл.

*#62#

Този код показва къде се пренасочват входящите ви обаждания и SMS-и, когато други абонати не могат да се свържат с вас. В най-добрия случай обажданията ще бъдат препратени във формат на гласова поща на номера на вашия мобилен оператор.

002#

Чрез въвеждането на тази комбинация можете да деактивирате всички видове пренасочвания, които преди това сте конфигурирали на вашия телефон. Кодът е универсален и работи за всички смартфони. Силно се препоръчва да го въведете преди да отидете в друга страна или регион заради роуминг-тарифите.

*#06#

Кодът дава информация за идентификационния номер на телефона, т.нар. IMEI (International Mobile Equipment Identifier). Така може да се намери телефон, който е бил откраднат, защото устройството при всяко включване автоматично прехвърля IMEI на мрежата на мобилния оператор, независимо с каква СИМ-карта е.

Как да се предпазите от престъпници и шпиони: Използвайте: Телеграма, Chare, Wickr, Signal.

Не инсталирайте непознати програми на телефона, следвайте всички инсталирани приложения и, ако е възможно, използвайте многоетапни заключващи системи. Не зареждайте телефона чрез подозрителни „безплатни“ точки. Проследяващи устройства за вашия телефон, могат да се ползват само с вашето съгласие. Сайтовете и приложенията, които ви канят да следите местонахождението на други хора, са собственост на нарушители. Бъдете бдителни!

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?