img
Home / KO4 STORY / Ето как семейство Арабаджиеви са успели да изградят мултимилионната си империя!

Ето как семейство Арабаджиеви са успели да изградят мултимилионната си империя!

/
/
/
1648 Views

Най-големият български хотелиер Ветко Арабаджиев е роден през 1956 година в Асеновград. Едва на 10 години остава без баща и се налага да се превърне в глава на семейството.

През 1989 г. работи в пловдивския месокомбинат като финансист.

Регистрира фирмата „Виктория – 89″, която се превръща в гръбнак на бъдещия му туристически холдинг, чиито инвестиции днес се изчисляват на милиони евро. Успоредно с туристическия, развива и захарен бизнес. Става съдружник с Илия Павлов и неговата империя „Мултигруп“ в захарния завод в Пловдив, чийто контрол впоследствие остава само негов. Става собственик на консервна фабрика, на бутилиращи фабрики за минерална вода и алкохол.

Придобива легендарния хотел „Марица“ срещу Панаира в Пловдив, „Кемпински хотел Зографски“, курорта Елените, малкия хотел „Чайка“ на Слънчев бряг, който превръща в огромен петзвезден комплекс.

И това е интересно: Вижте уникалното имение на Ветко Арабаджиев в Сен Тропе, което струва 17 милиона евро! (СНИМКИ)

Построява също петзвездните хотели „Пампорово“ и „Виктория Палас“ на Слънчев бряг. Освен светска личност, той е и член на Изпълнителния комитет на Олимпийския комитет. Председател е на най-силната съсловна организация в хотелиерството – Съюз на инвеститорите в туризма, която е наричана още Клуб на милионерите.

Последното му хоби е авиацията – вече владее 2 и очаква още 2 частни самолета за бизнесполети.

Синът му е първият българин с шанс да стане пилот във Формула 1, едната от дъщерите му е състезателка по конен спорт от международен клас, а съпругата му Маринела е собственик на едноименна модна агенция и дамата с най-богат и скъп гардероб в страната, твърди slava.bg.

Твоят коментар
Твоята оценка
Общо гласували

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook