Home » ЗА МЪЖЕТЕ » Ето кои комплименти харесват жените най-много
Ето кои комплименти харесват жените най-много
Ето кои комплименти харесват жените най-много

Ето кои комплименти харесват жените най-много

Мъжете, които правят метафорични комплименти, се приемат по-добре и са по-привлекателни за жените от онези, които правят буквални комплименти, установи ново изследване. Изследването е проведено в Китай и китайките са харесвали много повече мъже, които използват комплименти от вида на “Очите ти са като утринна роса”. А стандартните фрази от вида на “Устните ти са толкова секси” не са се приемали толкова добре, колкото е можело да се очаква.

Ясно е, кой вид комплименти са по-романтични, но използването на метафората тук има и друга важна функция, която остава скрита за повърхностния поглед. Използването на метафори изисква повече интелект и креативност за формулирането им и така дава сигнал на дамата за интелигентността и креативността на мъжа срещу нея. Авторите на изследването поясняват:

“Ние формираме много бързи впечатления за привлекателността на човека до нас в социален контекст. Затова ключови моменти от езика на събеседника могат да дадат на дамите много бързо впечатление за неговия интелектуален потенциал и креативни способности”.

Освен комплименти за външния вид на дамата изследването е проучило и ситуацията с комплименти за нейния дом. Участниците са използвали метафорични изрази от вида на “Твоят покрив е като рамо на любовник” заедно с буквални изрази от вида на “Вратата ти е много здрава”. Очаквано, комплиментите към дома не са предизвикали такъв ефект, какъвто са имали комплиментите към личността на момичето, но отново, метафоричните са пожънали много по-голям успех.

“Жените, за разлика от мъжете, предпочитат креативността и интелекта пред физическата красота. В нашето изследване дамите наистина приеха онези от кавалерите, които се изразяваха метафорично като хора с по-висока интелигентност, от кавалерите с буквалните комплименти”, завършват от екипа.

Източник: obekti.bg

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?