Home » ЗА ДАМИТЕ » Ето кои неща не бива да правите в никакъв случай вечер или нощем, защото носят нещастие
Ето кои неща не бива да правите в никакъв случай вечер или нощем защото носят нещастие

Ето кои неща не бива да правите в никакъв случай вечер или нощем, защото носят нещастие

Нашите предци са смятали тъмното време на деня за нещо мистично и тайнствено. След залез слънце хората изоставяха всичките си дела, в противен случай можеха да донесат бедствие на себе си и на близките си.

В онези дни имаше цял списък с неща, които не трябва да се правят през нощта. Екстрасенсите твърдят, че някои от този списък се следват и до днес.

Не можете да изхвърляте боклука през нощта

Нека започнем с най-простите и най-често срещаните. Нашите предци не са изхвърляли боклука след залез слънце, защото са вярвали, че злите духове се събуждат през нощта. Тя може да отнеме паричен късмет. Такъв безразсъден акт като изнасянето на боклука късно вечер може да повлияе негативно на финансовото благосъстояние на цялото семейство.

Не можете да чистите след залез слънце

Подобно е положението и с почистването. Ако започнете да почиствате през нощта, можете да донесете лош късмет и финансови загуби в дома си . Нашите предци са вярвали: ако измиете пода вечер, можете да измиете късмета, любовта и просперитета от къщата. Препоръчва се почистването да става рано сутрин, с първите слънчеви лъчи.

Не можете да вземете пари назаем късно през нощта

Популярна легенда за парите гласи, че прехвърлянето на пари на когото и да било вечер обещава големи финансови загуби. Взимайки пари назаем, когато слънцето вече е залязло, рискувате да загубите паричния си късмет. Също така не си струва да заемате вечер. Това може да ви остави в дългове за дълго време.

Не оставяйте мръсни съдове за една нощ

Неизмити съдове, оставени през нощта, според народните суеверия и вярвания обещават парични щети на собствениците на къщата. Оставянето на мръсни чинии е равно на неуважение към браунито. Той може да се обиди и да ви навлече неприятности. Е, трябва да се съгласите, че не изстъргването на вчерашната елда от повърхностите също е добра причина да измиете чиниите веднага след вечеря.

Не можете да се гледате в огледалото през нощта

Огледалото се появява много често в народните суеверия. От древни времена нашите предци са го дарили с магическа сила. Вярва се, че през нощта огледалото се превръща във врата към отвъдното. Ако погледнете в него по това време, можете да примамите гости от другия свят. Ужасно вярване, не сте ли съгласни?

Не оставяйте нож на масата през нощта

Оставянето на нож на масата през нощта е знак за болест и други неприятности. Смятало се, че същият зъл дух може да използва острието на ножа.

Не подстригвайте косата си

Тази забрана важеше както за мъжете, така и за жените. Предците вярвали, че ако човек се обръсне след залез слънце, ще го очакват проблеми в личния живот. По същата причина жените и момичетата нямаха право да режат косата и ноктите си през нощта.

Знаете ли какво не трябва да правите вечер според народните суеверия? Лично аз само бях чувал за суеверието за боклука. Никога не съм позволявала на мъжа ми да го изнася през нощта, без да гледа. Може би в района, в който живеете, вярват в други знаци? Споделете в коментарите!

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?