img
Home / ЗА МЪЖЕТЕ / Ето кои са начините мъжете да отложат климакса

Ето кои са начините мъжете да отложат климакса

/
/
/
777 Views

Традиционно тази дума се свързва с жените, но всъщност хормонална пауза настъпва и при мъжете. Няма обаче еднозначен отговор точно в каква възраст това се случва, защото зависи основно от начина на живот. А това значи, че е по силите на всеки господин да управлява процеса.

Как да стане това? Игор Чернокулски, член на Европейската асоциация на уролозите и водещ специалист в Украйна по сексология, андрология и урология, съветва какво трябва да се избягва.

Адреналин

Всеки път, когато се ядосвате, нивото на адреналин скача рязко. А той е враг на тестостерона. Затова се опитайте да действате разумно – гледайте на дразнителя, особено ако е нещо дребно, като на кадър от филм и си внушете, че проблемите се решават със спокойно обмисляне.

Алкохол

Той превъзбужда нервната система, което повишава нивото на адреналин. Ако се злоупотребява, започва нарушение в работата на хипофизата, която има главна роля в синтеза на тестостерон.

Недоспиване

То също повишава нивото на адреналина, но освен това води до нарастване на количеството на пролактин (хормон на хипофизата) в мъжкия организъм, който е враг на тестостерона. Понижава се синтезът на соматотропин, хормон, който възпира напълняването. И понеже женският полов хормон естроген се синтезира в подкожните мазнини, с времето пълните господа може да придобият женствен вид.

Консумация на маргарин и захар

Редовното ядене на маргарин и на купешки торти и сладкиши, също приготвени с него, води до увеличение на подкожните мазнини (виж по-горе). Проблемът е в маргарина, който е пълен със съставки, които не се преработват от организма. Това заедно с наличието на захар води до нарушения в метаболизма, както и до запушване на кръвоносните съдове, включително в тестисите.

Тютюнопушене

Над 4000 канцерогенни вещества навлизат в организма при всяко всмукване от цигара. Натрупванията с времето се отразяват на куп системи в организма, включително споменатите вече кръвоносни съдове.

Признаци за настъпващ климакс при мъжете

Топли вълни, изпотяване, тахикардия (учестено сърцебиене), проблеми с ерекцията и либидото, резки промени в кръвното налягане.

При голяма част от мъжете намаляващото производство на тестостерон върви с появата на бирено коремче. При някои има и обратна реакция (ако не са прекалявали с вредни храни ), изразяваща се в загуба на тегло. И в двата случая се наблюдават сбръчкване на кожата и отслабване на цялостния тонус, защото тестостеронът отговаря за регенерацията на клетките и за нарастването на мускулите./ Zdrave.to

Твоят коментар
Твоята оценка
Общо гласували

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook