Home » СВЯТ » Ето къде се намира мистичното трето око на всеки човек
Ето къде се намира мистичното трето око на всеки човек

Ето къде се намира мистичното трето око на всеки човек

Третото око е част от мистериозна езотерична концепция, според която всеки жив организъм притежава мистично трето око, което за разлика от другите две вижда невидимото и се явява портал към истинското ни Аз, както и към другите необозрими измерения.

Третото око се нарича още око на ума, или вътрешно око. Според езотеричните вярвания то се намира в основата на шеста чакра – Аджна, и е разположено на мястото на епифизната жлеза. Вътрешното око е с размерите на грахово зърно и е считано за универсален инструмент за свързване с висшите светове от много култури, религии и традиции.

Още в древните аюрведически концепции, третото око е неизменна част от осъзнаването и разгръщането на вътрешната сила, и мистичните способности на човека. Третото око е сочено като портал към висшето познание и просветление на своя притежател.

Свързва се още с развитието на ясновидски способности, телепатия и умението да виждаш чакрите и аурите на хората. С него се свързват и преживяванията извън тялото – осъзнат сън, астрална проекция и други. Всичко това може да стане факт, твърдят вярващите, ако успееш да пробудиш своето трето око.

Според много вярвания това може да се случи с дълбока, ежедневна медитация в точката на третото око.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?