img

Ето я яхтата на Ружа Игнатова – издирваната от ФБР криптофараонката удари в земята Стоичков и братя Диневи с лодка за 15 млн. евро (СНИМКИ)

/
/
/
185 Views
loading...

Криптофараонката Ружа Игнатова, която се издирва от ФБР за финансови измами в особено големи размери, притежава най-скъпата яхна сред родните милионери, научи ko4

40-метровата лодка „Давина“, която която заби котва на Морската гара в Бургас преди две години, е оценявана на 15 милиона евро, коментират вещи с цените на луксозните плавателни съдове.

Създателката на криптовалутата „ОnеСоіn“ е в неизвестност от края на 2017 г., когато по-малкият й брат Константин Игнатов (арестуван миналата седмица от ФБР на летището в Лос Анджелис), започва да се изявява като глобален лидер на пирамидалната структура.

Преди известно време апетити към „Давина“ проявил известен строителен предприемач в Бургас. Баровецът обаче предложил твърди ниска цена на яхтата – едва 6 милиона евро, затова и не се стигнало до сделка, коментират осведомени.

Ето я яхтата на Ружа Игнатова - издирваната от ФБР криптофараонката удари в земята Стоичков и братя Диневи с лодка за 15 млн. евро (СНИМКИ)

Любопитен детайл е, че яхтата на Ружа милионерката е и по-голяма, и по-скъпа от тези на най-известния роден футболист в света Христо Стоичков и на строителните предприемачи Динко и Йордан Диневи. В сравнение с „Девина“, тяхната 25-метрова „Ferretti“ струва „смешните“ 4.5 млн. евро.

С 5-звезден лукс са се глезели Ружа Игнатова и брат й Константин на борда на яхтата си. Тя разполага с няколко разкошни спални, джакузита, дневна, ресторант, бар, на който са гуляли не един и двама родни ВИП-ове по времето, в което милионерката все още бе представяна от пиарите си като света вода ненапита и лансирана от тях като най-богатата българка. Чалга дивата Преслава е пяла на няколко частни партита на въпросната яхта. Любопитното е, че плавателният съд има специална защита при атака на пирати.

Миналата седмица пpoĸypaтypaтa нa Maнxaтън, Hю Йopĸ, повдигна обвинeния за финансови измами на Ружа и Константин Игнатови. Според властите в САЩ двамата са създали финaнcoвa пиpaмидa, която е завлякла лековерни инвеститори с повече от 1.2 млрд. долара. Около 3 милиона души от всички контитенти са жертвите на Игнатови. Те убеждавали инвеститорите да купуват едри пакети от валутата с обещания за големи печалби, а събраните пари отивали в личните им сметки. Maĸcимaлнoтo нaĸaзaниe зa тoзи вид пpecтъплeния в CAЩ е 20 гoдини затвор.

Българската с немски паспорт създава валутата „ОnеСоіn“ през 2014 г. и бързо набира световна популярност. Преди две години първо Германия започна разследване срещу Ружа милионерката по пoдoзpeния зa измамна схема и забрани търговията с „ОnеСоіn“.

 Ето я яхтата на Ружа Игнатова - издирваната от ФБР криптофараонката удари в земята Стоичков и братя Диневи с лодка за 15 млн. евро (СНИМКИ) Ето я яхтата на Ружа Игнатова - издирваната от ФБР криптофараонката удари в земята Стоичков и братя Диневи с лодка за 15 млн. евро (СНИМКИ)  Ето я яхтата на Ружа Игнатова - издирваната от ФБР криптофараонката удари в земята Стоичков и братя Диневи с лодка за 15 млн. евро (СНИМКИ)

ПИК

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook
error: Кражбата на материали от КОЧ е забранена!