Home » ЗДРАВЕ » Етo кaк 5 мopкoвa спират кaшлицaтa и oблeкчaвaт дишaнeтo
Етo кaк 5 мopкoвa спират кaшлицaтa и oблeкчaвaт дишaнeтo

Етo кaк 5 мopкoвa спират кaшлицaтa и oблeкчaвaт дишaнeтo

Преди много години, един приятел сподели с мен ценната рецепта, която използвам всяка година по време на грипните епидемии, за да подсиля имунитета на мен и моите деца.

Когато започват да кашлят, приготвям този лек срещу кашлица, за да предотвратя развитието на болестта. За щастие, през последните четири години не бяхме засегнати от грипа, въпреки че имам две деца в училище.

Тайната на този лек се крие в обикновените моркови. Те съдържат витамини С и В, които са необходими по време на грипната епидемия. Освен това морковите облекчават дихателните проблеми и укрепват имунната система. Екипът на Ко4 се надява да ви бъдем полезни!

Ето какво ще ви трябва:

  • 5 големи моркова
    Сок от един лимон
    4 супени лъжици мед

Приготовление:

Обелете и нарежете морковите на парчета и ги сварете във вода, докато омекнат. Прецедете, но запазете водата от варенето.

Оставете варените моркови да се охладят, след което ги пасирайте Разбъркайте меда в морковената вода. Добавете морковената вода с мед към варените и пасирани моркови и разбъркайте добре, добавете сока от лимон и отново разбъркайте.

Сиропът, който се образува, се съхранява в бутилка от тъмно стъкло в хладилника.

Приемайте 3-4 супени лъжици от сиропа на ден, за да облекчите симптомите на грипа. Ще забележите положителни резултати след един или два дни.

Желаем ви здраве! Споделете с вашите приятели!

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?