img
Home / ЗА ДАМИТЕ / Е, това никога нямаше да ми дойде наум! Сега не се разделям с балсама за устни – използвам го за всичко, ама буквално! Вижте:

Е, това никога нямаше да ми дойде наум! Сега не се разделям с балсама за устни – използвам го за всичко, ама буквално! Вижте:

/
/
/
1117 Views

Най-верният помощник на женските устни, особено зимно време: балсамът за устни.

Всички го ползваме, но бас ловим, че не знаете това – малкото стикче върши чудеса не само с устните, ами помага и в много други „трудни“ ситуации.

Ето някои от безценните му приложения:

Против мазоли

За да не ви стискат новите обувки и да не правят мазоли и рани, просто натрийте кожата там с малко балсам за устни!

ползи от балсама за устни

Трудни за изваждане пръстени

Преди да режете пръстена (или пръста), опитайте следното: натъркайте кожата над и под пръстена с балсам. Раздвижете и завъртете пръстена внимателно, сега той ще излезе лесно.

ползи от балсама за устни

Сухи ноздри

Сигурно ви е познато: от много кихане и подсмърчане, ноздрите се възпаляват и белят. На стресираната кожа ще помогне слой балсам за устни. Той е доста по-мазен от редица кремове Може да го използвате също и на други сухи места по кожата, например лакти, основата на нокътя или петите.

ползи от балсама за устни

Запечатване на малки ранички

Малките порязвания и рани могат да бъдат запечатани със слой от балсам за устни. Въпреки, че той не заменя лейкопласта, поне ще предотврати мръсотията да навлезе в раната.

ползи от балсама за устни

Грижа за обувки

Кожените обувки могат да заблестят не само с традиционното лустро, но също така и с балсам за устни. Кожата остава еластична и добре поддържана.

ползи от балсама за устни

Здраво вързани връзки на обувките

Някои връзки на обувките имат навика да се развързват в най-неподходящия момент – в претъпкан автобус или влак. Преди да ви се случи, вземете мерки – намажете възела с балсам. Така ще го затегнете по-лесно при връзването.

 ползи от балсама за устни

Хвърчаща коса

Особено през зимата се борим често със сухата, хвърчаща напосоки. Може да я укротите, като нанесете балсам върху дланите и прокарате през косата си. Все пак, не прекалявайте, в противен случай косата изглежда мазна.

ползи от балсама за устни

Сухи краища на косата

Отново натрийте дланите си с балсам за устни и втрийте само в краищата.

ползи от балсама за устни

Заяждащ цип

Ако ципът не иска да помръдне, натрийте малко балсам срещу посоката на движение на зъбците. Леко раздвижете назад и напред и готово!

ползи от балсама за устни

Тесни дупки за обеците на ухото

Всяка жена, която от дълго време не е слагала обеци, знае за проблема. С течение на времето, кожата се свива около дупката, а скоро слагането на обеци става истински ад. За да се избегне възпаление, просто разтрийте мястото с малко балсам. Това действа като лубрикант.

ползи от балсама за устни

Премахване на следи от спиралата

Намажете памучен тампон с балсам за устни и прекарайте под и над линията на спиралата – мазнината ще разтвори петната за миг.

ползи от балсама за устни

Основа за сенки

За подобряване на цвета и неговата дълготрайност, винаги втривайте балсам за устни върху клепача, преди полагане на сенките.

ползи от балсама за устни

Твоят коментар
Твоята оценка
Общо гласували

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook