img
Home / СВЯТ / Заподозряха, че английската кралица има изкуствена ръка (ВИДЕО)

Заподозряха, че английската кралица има изкуствена ръка (ВИДЕО)

/
/
/
794 Views

Австралийски студенти й я подарили на шега, тя започнала обаче да я използва, тъй като й било трудно да маха на тълпата

Кралица Елизабет II от Великобритания има изкуствена ръка, която ползва, когато се уморява да вдигне истинска си ръка. Тази новина се разпространи по целия свят благодарение на таблоида Дейли Мирър. В една от своите статии журналистите от публикацията гарантират точността на информацията, като се позовават на източници, близки до Нейно величество, и на книгата на Робърт Хардмън „Кралицата на света“, в която дъщерята на кралицата, принцеса Ан, разказва историята за тайнствена ръка.

Оказва се, че механичната „протеза“ на Елизабет II й била подарена на шега преди няколко години от австралийски студенти. Кралицата наистина харесала подаръка. Ан твърди, че майка й не е използвала изкуствена ръка на публично място, но в семейството устройството се е превърнало в любима тема за шеги.

Заподозряха, че английската кралица има изкуствена ръка (ВИДЕО)
 

Междувременно някои придворни се втурнаха в догадки, че резервните й крайници все пак са използвани по-често. Нищо чудно, че постоянно носи ръкавици. Вярно е, че експертите по етикета казват, че носенето на ръкавици се диктува само от съображения за практичност. Всеки ден монархът се ръкува с десетки хора и в този случай предаването на микроби чрез контакт е неизбежно. И тъй като кралицата вече е на 92 години, тя не се нуждае от допълнителен контакт с вредни микроорганизми.

Заподозряха, че английската кралица има изкуствена ръка (ВИДЕО)
 

Според геронт-психиатърката Мария Гантман в такива напреднали години много хора трудно дори да седят. Така че не е изненадващо, ако антуражът на кралицата търси начини да я облекчи във вече сведените до минимум монархически задължения. А с възрастта кралицата не само започнала да избягва ръкуванията, но и постоянната необходимост да маха на тълпата я измъчвала и затова изкуствената ръка била безценна.

Източник: БЛИЦ

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook