Home » БЪЛГАРИЯ » Защо да използваме покривала за коли през зимния сезон?
покривала за коли

Защо да използваме покривала за коли през зимния сезон?

Основното предимство на повечето покривала за коли е, че предпазват стъклата и боята от атмосферните условия. Освен това съхраняват автомобилното табло, като не позволяват преохлаждането или прегряването му.

В зимните месеци или през жаркото лято покривалото е необходимост, която спестява пари за пребоядисване, както и време за почистване на стъклата. Ако не ви се стои на студа по 30 мин. в опити да размразите автомобила си и да изстържете от него леда, купете си покривало за кола.

Това е необходим и практичен аксесоар за кола, който допринася за защитата на автомобила. Без покривало, екстремните температури биха могли да повредят всяко превозно средство, като преохладят или прегреят електрониката му. Покривалото няма само повърхностен ефект при предпазване на моторните превозни средства. То защитава всичко вътрешността на автомобила, като топли през зимата предното стъкло, а през лятото спира вредните слънчеви лъчи.

Покривалата за кола се поставят и свалят лесно. Закрепят с магнит или куки от плат.

Могат да се перат в пералня, ако са от плат. Сгъват се лесно и не заемат много място, когато са в опаковката си. Този аксесоар пасва на всеки размер автомобил, като не е необходима доработка по покривалото. Покривалата за кола са надежден, евтин и бърз начин да предпазите вашият автомобил, ако нямате закрито място за паркиране.

Повече от нас паркират навън, на улицата, пред блока или на парко място пред офиса. А когато сме по делова работа из центъра на столицата или на покупки, използваме синя зона, която също е на открито. Поради този факт, покривалото за кола е необходимост, която ще спести много нерви при запалването на автомобила например, когато електрониката замръзва или прегрява, ако не сме се сетили да покрием таблото или предното стъкло.

Покривалата за кола са необходимост, която пести нерви от престоя в автосервизи.

Затова човекът, който ги е изобретил, е развил успешен бизнес с продажбата им. Покривалото за кола има своята дълга история. Бил Колган, основател на Colgan Custom Manufacturing, Inc. успешно упрвлява бизнеса си в Бърбанк, Калифорния, в продължение на петнадесет години, преди да създаде покривалата за кола.
Оригиналът на този продукт, наречен Car Bra, е изобретен през 1961 г.. Тогава трима немски инженери от Lockheed искат от Бил Колган да промени дизайна на защитното си покритие за личните поршета. Първият модел покривало е за Porsche 356.

Следва първата поръчка за предните капаци на предната част на автомобила от 12 бройки покривало. След това Колган е помолен да направи 150 покривала. Все пак, след като втората поръчка е била предадена на купувачите, той спира да прави автомобилни покривала, за да се концентрира върху основния бизнес. Едва в средата на 70-те години той осъзнава, че този бизнес ще превземе тапицерските му услуги и се концентрира върху производството Car Bra, както е дал това име на изобретението си. Моделът, който Колган проектира, е създаването на еднокомпонентно покривало.

Думата „сутиен“, с която в много държави наричат изобретението му, идва от женските форми и сравнението им с кола. Пиковите години на популярност на неговото откритие за автомобилния свят са през 80-те и 90-те години в САЩ.

Твоят коментар

About Иван Ангелов

Какво мислите?