Горещи новини

Защо не трябва да купувате на старо кола, карана предимно от жена

Защо не трябва да купувате на старо кола, карана предимно от жена

Много шофьори са на мнение, че при търсене на употребявани превозни средства е по-добре да се даде предимство на колите, карани от жени. Доводът им е, че те шофират по-внимателно от мъжете и колите им са по-запазени.

Съответства ли на реалността обаче тази теория, ще ви разкажем в КОЧ.

ТУК И ТАМ

Не е тайна, че поради естествените им особености преобладаващото мнозинство от шофьорките имат сериозни затруднения с паркирането и маневрирането. Поради това почти всички автомобили на вторичния пазар, които са били управлявани от жени, са удряни, макар и леко. Намирането на лека кола с непокътнати брони, огледала и прагове – ако това играе важна роля за вас – ще е по-лесно да огледате автомобили, карани от мъже.

ЗАКЪСНЯЛА РЕАКЦИЯ

Не са силни момичета и в технологиите: рядкост са шофьорките, които знаят колко и най-важното – къде се налива антифриз. Освен това много дами не обръщат внимание на почуквания, стържене и други нехарактерни за колата звуци, сигнализиращи за една или друга неизправност . Те се сещат за това, една когато колата се счупи и трябва да се откара с евакуатор до сервиза. Мъжете се по внимателни към железните коне.

ДОБРЕ ДОШЛИ

Жените винаги са добре дошли в автосервизите. И не само защото е по-приятно да се общува с тях. Най-важното е, както бе споменато по-горе, че те са на ти с технологиите, което означава, че могат лесно да им пробутат части „втора ръка” и да им надпишат тлъста сметка, без да е свършена дори половината от договорената работа.

ТОЧНИ СМЕТКИ

„Момичетата шофират значително по-малко“, казват псевдо-експерти в областта на употребяваните автомобили. Така ли е наистина? Мъжете използват личен транспорт предимно, за да отидат на работа и понякога на лов или риболов . Що се отнася до жените, те се скитат не само до офиса, но и във фитнес клубове, салони за красота, пазаруване три пъти седмично, разкарват в клиники и училища … Като цяло, навъртат доста повече километри и то в градски условия, където колата се амортизира по-бързо./auto.blitz.bg

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Защо не трябва да купувате на старо кола, карана предимно от жена"

Какво мислите?