Home » ЗДРАВЕ » За три дни изхвърля камък от бъбреците: Народен лек, използван още отпреди 300 години, но актуален и до днес!
За три дни изхвърля камък от бъбреците: Народен лек използван още отпреди 300 години но актуален и до днес!

За три дни изхвърля камък от бъбреците: Народен лек, използван още отпреди 300 години, но актуален и до днес!

Едно от най-ефективните естествени средства за тази болест, което се използва повече от 300 години, е смес от зехтин и лимонов сок.

Всичко, което трябва да направите е да смесите 0.25 милилитра прясно изцеден лимонов сок със същото количество зехтин, да изпиете сместа и да изпиете голямо количество вода.

Сместа пийте два, три пъти през деня, докато камъкът не излезе от бъбреците, а за това обикновено са необходими от един до три дни.

Бъбреците са един от най-важните органи в човешкото тяло. Те помагат за детоксикация и филтриране на примеси от кръвта, както и отпадъчни продукти от урината.

Бъбречните камъни се образуват, когато бъбреците не са в състояние да обработват токсините ефективно. По-конкретно, получава се кристализация на непреработени минерали. Бъбречните камъни причиняват болка и е възможно блокиране на потока урина.

По-долу са някои прости естествени средства, които могат да помогнат за успокояване на дискомфорта на камъни в бъбреците и ускоряване на естествения лечебен процес на организма.

Лимонов сок зехтин и ябълков оцет

Това е едно от любимите ми и едно от най-ефективните средства за камъни в бъбреците и болката, които те причиняват. На първият симптом на болка, смесете 60 мл. органичен зехтин със същото количество органичен лимонов сок.

Пийте го прави и след това голяма чаша пречистена вода. Изчакайте 30 минути. След това, изстискайте сока от 1/2 лимон в голяма чаша пречистена вода, добавете 1 супена лъжица от органичен суров ябълков оцет и пийте. Повторете рецептата с лимонов сок, вода и ябълков оцет на всеки час, докато симптомите се подобрят.

Мечо грозде

Мечото грозде е общ народен лек за камъни в бъбреците. Не само ще помогне на борбата с инфекцията в бъбреците, но то също може да помогне за намаляване на болката и прочистване на уринарния тракт. 500 мг три пъти дневно се препоръчва при камъни в бъбреците.

Корен от глухарче

Корен глухарче е страхотен тоник за почистване. Като се прави отвара от 500 мг корен и се пие два пъти дневно може да бъде полезно.

Боб

Формата на боба може да бъде показателна за неговият потенциал при лечение на бъбреци. Ефективен домашен лек за бъбречни камъни, са шушулките, които са използвани като лекарствен тоник.

Опитайте да премахнете боба от вътрешността на шушулките, след това ги варете в пречистена топла вода в продължение на шест часа. Тази течност може да се прецежда през марля, охлажда се и се приема през целия ден в продължение на един ден, за да се облекчи болки в бъбреците.

Хвощ

Чаят от хвощ е ефективен природен лек за камъни в бъбреците. Пийте до 3-4 чаши хвощ чай дневно или 2 грама от билката под формата на капсули дневно.

Сок от нар

Всички сме чували, че нарът има много ползи за здравето . Но, по-специално, семената и сокът от нар могат да се считат друг естествено средство за камъни в бъбреците. Това може да бъде свързано с техните горчиви и адстрингентни свойства.

Магнезий

Проучванията показват, че хората с рецидивиращи камъни в бъбреците, които вземат магнезий добавки са с ниво на подобрение 92.3% в намаляване на камъни в бъбреците. 300 мг магнезий оротат се препоръчва ежедневно за предотвратяване и намаляване на камъни.

Целина

Целината в растителна форма и семената от целина са големи стимулатори и бъбречни тоници. Редовната употреба на целина семена, като подправка или като чай, може да се предотврати образуването на бъбречни камъни.

Босилек

Чай от босилек може да бъде взет в рамките на деня за цялостното бъбречно здраве. Ако имате камъни в бъбреците, опитайте се да вземете една супена лъжица босилек сок със суров мед дневно за период до шест месеца. Вярва се, че чист босилек сок може да помогне да извади камък от пикочните пътища.

Промени в диетата

Нездравословният прием на храна е основната причина за камъни в бъбреците. Ограничаване на размера на газирани напитки и енергийни напитки , които консумирате. Избягвайте преработени храни и алкохолни напитки. Добавете повече плодове и зеленчуци към диетата си, особено тези, изброени по-горе.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?