Новините на фокус
Home » КЛЮКАРНИК » Известен патолог: Принцеса Даяна щеше да е на сватбата на Хари, ако носеше…
Известен патолог Принцеса Даяна щеше да е на сватбата на Хари, ако носеше...
Известен патолог Принцеса Даяна щеше да е на сватбата на Хари, ако носеше...

Известен патолог: Принцеса Даяна щеше да е на сватбата на Хари, ако носеше…

Кола, която се е преметнала край пътя, женското  тяло се е отпуснато върху волана. Човек, който лежи до градинската порта целият в кръв. Полицейска кола, надупчена с куршуми, с труп на офицер вътре. Пешеходец, проснат неподвижно по пътеката, все още държи каишката на кучето в ръката си.

Това беше сцената една август вечер привечер през 1987 г., в Хънгърфорд, Беркшир, с която се сблъска патологът д-р Ричард Шепърд.

Един стрелец току-що беше избил 16 души, преди да обърне дулото към себе си. Такъв безразборен акт на масово клане от един самотен убиец не се бе случвал във Великобритания преди това.

Д-р Шепърд, един от най-известните съдебно медицински патолози в света, се впусна в огромните драми, преди да направи аутопсии на всички мъртви, жертви и извършители.

От този ден той е извършил повече от 23 000 аутопсии, включително на жертви на убийства, самоубийства, експлозии, инциденти, масови бедствия и терористични атаки.

Той е бил патологът, който е натоварен, когато 35 бяха убити при жестокото железопътно бедствие в Клафам през 1988 година. Той преглеждал удавените тела след  трагедията, при която една лодка за развлечение в Темас потъна и 51 живота бяха погубени през 1989 г.

Той бил в Бали след терористичните атентати с бомби през 2002 г. и извършил аутопсиите след бомбените атентати в Лондон през 2005 г., преглеждал е човешките останки след 9/11 в Ню Йорк четири години по-рано.

След като принцеса Даяна загива през август 1997 г., той пръв изследва тялото й за официалното разследване на смъртта.

Когато извършва втората аутопсия на принцеса Даяна, той бил обсаден от въпроси. „Хората питаха:“ Беше ли красива? Беше ли спокойна? Бременна ли беше? спомня си той. „Винаги съм внимавал да не казвам нищо – във всички случаи на обществен интерес, с които се занимавах – това, което  все още не се е появило в пресата.

Патологично няма доказателства, че принцеса Даяна е била бременна, но някои жени казват, че знаят, че са бременни от момента на зачеването.

Патологът добавя: „Иска ми се да кажа, че щеше да умре, каквото и да се е случило, но факт е, че ако бе носила колана си, щеше да е тук за сватбите на принц Уилям и Хари.“

Той вярва, че ако тя е била с колан „щеше да се размине с насинено око или може би със счупена ръка, но нищо повече. Вместо това тя е била изхвърлена през предното стъкло напред с тежестта на един и половина слона, а човешкото тяло не е предназначено да понася такива натоварвания.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар
Твоята оценка
Общо гласували

About Тодор Тодоров

Какво мислите?

Ko4.bg във Facebook