img
Home / БЪЛГАРИЯ / Излязоха наяве скандални подробности за ченгето от тютюневата мафия

Излязоха наяве скандални подробности за ченгето от тютюневата мафия

/
/
/
231 Views

Полицаят, обвинен за производство и разпространение на цигари без бандерол, е ролята на куриер в престъпната група, действала от началото на 2017 г. на територията на цялата страна, научи ko4.

„Той, използвайки служебното си положение, транспортира стока до бази, после транспортира до клиенти. В повечето случаи е бил с униформа. Чрез СРС е установено, че паркирал колата с тютюн пред поделението, ходи на работа, после разпространява“, обясни Георги Мойсев, един от наблюдаващите прокурори по досъдебното производство на спецпрокуратурата, цитиран от bTV.

Жандармеристът получавал по 2 лева на килограм доставен тютюн, обясниха от обвинението. Разследването установило още, че цигарите без бандерол се произвеждали в три цеха. Седмично групата произвеждала по тон тютюн за пушене, като щетите, нанесени на бюджета от неплатен акциз, са 3 милиона лева.

В залата полицаят поиска да бъде пуснат под домашен арест, защото „си е взел поука и повече няма да се случва.“

Жандармеристът е постъпил на работа в МВР през 2015 г.

„Тревожно е, че има служители на МВР с малък професионален стаж, които все още не са осъзнали, че служат на държавата. Към този момент няма данни за участие на други служители в подобна логистична дейност, каквато е била извършвана от него“, каза Румен Ганев, „Вътрешна сигурност“, МВР.

Специализираният наказателен съд остави в ареста служителя на реда. Защитата ще обжалва пред по-горна инстанция.

Източник: БЛИЦ

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар
loading...

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook
error: Кражбата на материали от КОЧ е забранена!