Home » ЗДРАВЕ » Изпитаната рецепта на баба Мита, избавила над 4000 души от високо кръвно!
Изпитаната рецепта на баба Мита избавила над 4000 души от високо кръвно!

Изпитаната рецепта на баба Мита, избавила над 4000 души от високо кръвно!

Може би най-големият здравословен бич за човечеството в настоящите времена е високото кръвно.

От това социално значимо заболяване в началото на ХХІ в. страдат близо един милиард души по цялата планета. Това прави малко повече от една четвърт от възрастното население по света. В отделни географски райони честотата на артериалната хипертония обхваща до над 30% от жителите,пишат от sosnovini.eu.

Статистиката показва, че 42,8% от мъжете и 39,7% от жените в България на възраст от 25 до 64 години страдат от високо кръвно. При това у нас се отчита непрекъснато нарастване на броя на хипертониците. В борбата с това неприятно страдание отдавна се е включила и народната медицина. И все повече хора откриват спасение в нейните рецепти, заменяйки с тях силните лекарства, които като правило дават множество странични ефекти и причиняват още по-големи проблеми.

Сред тях е и баба Мита от великотърновското село Ресен, която дълги години отчитала високи стойности на артериалното си налягане и пиела с шепи медикаменти, рожба на фармацевтичната химия. Но положението ѝ не се подобрявало. Дори напротив. Кръвното ѝ продължавало да удря тавана и понякога дори се налагало да се вика линейка и да ѝ се поставят инжекции.

Няма човек, който да не се отчая в такава ситуация, но пенсионерката не се отказала.

Тя комбинирала рецепти, популяризирани от Христо Мермерски, заедно със съвети от книгата на билколечителката Мария Требен, като в крайна сметка така създала свой лек, с който успяла само за три месеца завинаги да излезе от омагьосания кръг на хроничното си страдание. При това помогнала не само на себе си, но и на много други. По нейни думи с нейната схема на лечение са се избавили над 3800 души. Тя е съвсем проста, като не изисква почти никакви финансови средства за съставните части.

Смесват се 400 г обелен чесън – задължително български, и 4 обелени и изчистени от семките лимони. Те се смилат на каша с машинка за месо или пък с пасатор. Чесънът трябва да е взет от стари глави, да не е пресен. Получената рядка смес се насипва в тъмна бутилка и се запечатва отгоре с домакинско фолио. Тя се оставя в тъмно и студено помещение да престои 24 дни. Баба Мита прави уговорката, че шишето не бива да се държи в хладилник. На 25-ия ден целебната субстанция вече е готова за употреба.

Вечер от нея се приготвя и лечебната смес, която се приема непосредствено преди лягане. Условието е да се вечеря към 18-19 ч. и да се ляга за сън към 22 часа. В 1 ч. ч. се слагат 2 с. л. кисело мляко – за предпочитане домашно приготвено или поне отговарящо на БДС. Към него се прибавят 1 ч. л. от сместа, получена от чесъна с лимоните, 1/2 ч. л. канела, 1 ч. л. мед и 10-15 капки клеева тинктура (популярна и като прополис). Всичко това се разбърква добре и се изяжда, преди да се легне.

На сутринта 2 с. л. кисело мляко се смесват с 2 с. л. смлени орехи, 1 ч. л. мед, , 1/2 ч. л. канела и 10-15 капки клеева тинктура. Но сега към това не се прибавя от чесново-лимонената смес. Полученият микс се изяжда преди закуска.

При баба Мита още на първата седмица, след като започнала да прилага това лечение, горната граница на кръвното ѝ налягане пада от 200 на 130, а долната – от 100 на 70. Постепенно тя спира да взима предписаните ѝ хапчета едно по едно, докато накрая окончателно се отказва от тях.

От 2011 г., когато използва рецептата, та до днес, артериалното ѝ налягане без изключения е в нормални граници – 130/70. А покрай това изчезват и болките ѝ в бъбреците и в областта на сърцето.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?