Горещи новини

Израел трепери пред това пророчество на Ванга за края на света – вижте го по години:

Izrael treperi pred tova prorochestvo na Vanga

Макар да я възприемаме като роден феномен, покойната баба Ванга е известна с предсказанията си в целия свят. Някои от тях продължават да вълнуват умовете близо 30 години след смъртта й през 1996 г., а спекулациите по неин адрес не спират да се разпространяват и преекспонират в мрежата.

Така например според предполагаемо предсказание на българската пророчица светът ще свърши, а неизбежното падение и изчезване на човечеството ще започне през 2025 г., пише израелският „Джерусалим пост“.

Баба Ванга, известна още като Вангелия Пандева Гущерова, е жена, известна с предполагаемите си способности за предсказване.

Макар че била сляпа, се твърди, че тя по някакъв начин можела да надникне в бъдещето и да прави смели и драматични предсказания, което ѝ спечелило прозвището „Нострадамус на Балканите“.

Въпреки че умира през 1996 г., нейната личност е широко популярна в Източна Европа. Макар че предсказанията ѝ никога не са били изцяло записани и мнозина оспорват, че наистина е направила много от тях, името ѝ се свързва с много събития – от смъртта на принцеса Даяна и катастрофата в Чернобил до 11 септември и избирането на Барак Обама за президент на САЩ.

Едно от предполагаемите предсказания на Баба Ванга, което напоследък се разпространяват в интернет, е може би най-драматичното: Буквалният край на света и на цялото човечество.

предсказание Ванга

Снимка: Jerusalem Post

Той трябва да настъпи през 5079 г. Това обаче ще бъде само кулминацията на събитията, които започват през 2025 г.

Ето приблизителна хронология, според „Джерусалим пост“, за това предсказание.

2025 г.: Първият инцидент, който ще даде началото на събитията за окончателния край на човечеството, ще бъде неуточнен конфликт в Европа, който ще опустоши населението на континента.

2028 г.: Човечеството се нуждае от повече енергия. За тази цел то ще успее да изследва Венера, за да намери нови източници на енергия. Това може би е една от най-невероятните части на тази времева линия, тъй като Венера е по същество негостоприемен адски пейзаж с толкова киселинна атмосфера, че нищо не би могло да оцелее, и нито една космическа сонда не е успяла да действа повече от няколко часа.

2033 г.: Промяната на климата е много опасна и това не бива да се подценява. Въпреки това Баба Ванга била предсказала, че в този момент полярните ледени шапки ще се разтопят и морското равнище ще се повиши драстично в целия свят.

2076 г.: Гледали ли сте някога стария епизод на „Семейство Симпсън“, в който Русия натиска една копче и Съветският съюз изведнъж от нищото се реформира, Берлинската стена отново се издига, а от мавзолея изскача зомби на Владимир Ленин, който стене за смазването на капитализма? Е, може и да не е точно така, но предполагаемото предсказание на Баба Ванга твърди, че в този момент комунизмът не просто ще се върне, а ще завладее целия свят.

2130 г.: Прескачайки в следващото столетие, се предполага, че в този момент човечеството ще осъществи контакт с извънземни.

2170 г.: Изменението на климата ще се влоши и в този момент се предполага, че по света ще настъпи суша.

3005 г.: Може би това се дължи на човешката колонизация, а може би на извънземните. Независимо от това, в този момент на Марс вече ще има някаква цивилизация. И те ще водят война със Земята.

3797 г.: Предполага се, че в този момент, поради различни причини, Земята вече няма да може да поддържа живот. Твърди се, че в този момент хората ще напуснат родната си планета и ще се отправят към непознатия Космос.

5079 г.: Това е краят. Краят. Големият финал. И, разбира се, при толкова неясно предсказание, каквото е това, ако изобщо Ванга го е правила, ние не знаем нищо за него. Всичко, което знаем, е, че светът ще свърши. Да, предполага се, че към този момент Земята вече ще е необитаема, така че за какво се отнася това предсказание, честно казано, никой не може да предположи. Дали ще свърши с гръм и трясък? Ще има ли голяма епична битка или по-скоро инцидент?

Според „Джерусалим пост“ тези предсказания изглеждат малко вероятни. Да, Баба Ванга е била реална личност и да, тя е събрала доста последователи и легенди около себе си. Тъй като обаче никой не е записал подробно предсказанията ѝ, никой не знае дали някое предсказание, което ѝ се приписва в наши дни, е истинско – а дори и да е така, никой не знае дали предсказанието ще се сбъдне.

В края на краищата, много от предсказанията, за които се предполага, че е направила преди, никога не са се сбъднали. През 2023 г. тя била предсказала, че Земята ще бъде опустошена от ядрено биологично оръжие и слънчева буря.

Според други също така е твърдяла, че световният глад ще бъде преодолян до 2028 г., а през 2304 г. човечеството ще овладее пътуването във времето.

Кой знае? Но хората винаги обичат да пишат за съдния ден, завършва статията в „Джерусалим пост“.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Израел трепери пред това пророчество на Ванга за края на света – вижте го по години:"

Какво мислите?