Home » KO4 STORY » Изумителна история: Мъж си купи сейф на аукцион, а вътре откри истинско съкровище (СНИМКИВИДЕО)
Изумителна история Мъж си купи сейф на аукцион, а вътре откри истинско съкровище (СНИМКИВИДЕО)
Изумителна история Мъж си купи сейф на аукцион, а вътре откри истинско съкровище (СНИМКИВИДЕО)

Изумителна история: Мъж си купи сейф на аукцион, а вътре откри истинско съкровище (СНИМКИВИДЕО)

Водещият на програмата Storage Wars по американската телевизия Ден Датсън, който е известен и с провеждането на аукционите, сподели с потребителите в Twitter за една невероятна история, свързана с търговете. Датсън разказва как на от търговете в град Индио, Калифорния, затворен и неизвестно с какво пълен сейф бил продаден само за $ 500. Собственикът му явно забравил или поради някаква друга причина не платил необходимия наем за съхранението му и той трябвало да бъде продаден. След това, обаче, за всеобща изненада, американецът, който го купил, отвори сейфа с помощта на шлосер и открил вътре 7.5 милиона долара.

За нещастие (или пък за щастие) Дан пише в мрежата, щастливият собственик на такава невероятна сума не успял да се възползва напълно от „съкровището си“  – внезапно се появил истинският собственик на сейфа и поискал да му върне парите. Американецът, който закупил „златния сейф“, не желаел да се занимава със съда и по взаимно съгласие се съгласил да върне парите срещу възнаграждение от 1,2 милиона долара. Така и станало.

Туитът на Дан Датсън предизвикал широк резонанс. Много потребители на Twitter смятат, че американецът е постъпил правилно, други го осъждат за мекотата му, защото според калифорнийския закон всички пари принадлежат на него. Има обаче и такива, които припомниха, че големите пари не винаги носят щастие, достатъчно е да се припомнят „късметлиите“, които спечелиха милиони от лотарията.

Изумителна история Мъж си купи сейф на аукцион, а вътре откри истинско съкровище (СНИМКИВИДЕО)

 

Например, миналата година жител на Нова Зеландия спечели 10 милиона долара и веднага (от радост и еуфория) завърши в психиатрична болница. Има още по-печални случаи. Така че очевидно е имало изпитание пред собственика на такава невероятна придобивка, той го е издържал с чест и може би тези $ 1,2 милиона ще му донесат повече щастие от 7,5 милиона …

Източник: www.blitz.bg

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?