Горещи новини

Изяждаме ги направо от тигана! Имам малък трик, който прави кюфтетата винаги сочни:

Imam trik koito pravi kuftetata sochni

Всеки път, когато имам семейно тържество, гостите ме молят да им приготвя тези вкусни кюфтета. Тайната на тяхната сочност е в един малък трик, който ще ви разкрия в процеса на готвене.

Правят се от всякакъв вид кайма и винаги пожънват колосален успех сред гостите. Изчезват от масата толкова бързо, че понякога дори нямам време да ги подредя както трябва!

Ето как приготвям моите супер Сочни домашни кюфтета :

Сочни домашни кюфтета

Продукти:

  • 500 гр. пилешка кайма
  • 1 яйце
  • 1 голяма глава лук (100 гр.)
  • 2-3 скилидки чесън
  • 100 гр. хляб без кората (+ прясно мляко)
  • 1 с.л. заквасена сметана
  • 50 гр. замразено краве масло
  • сол и черен пипер на вкус
  • панировъчни трохи (галета)

Приготвяне:

Първо вземам бял хляб и отрязвам корите. Оставям корите за галета, а средата накисвам в мляко.

хляб в мляко

Снимка: Pinterest

През това време приготвям лука: за 500 грама кайма вземете около 100 грама лук. Нарязвам лука в блендер заедно с 2-3 скилидки чесън, тъй като детето ми не обича да усеща парченца лук в храната си.

лук в блендер

Снимка: Pinterest

Изцеждам излишната течност от хляба, добавям го в блендера и превръщам в паста.

Добавям тази смес към каймата, пилешка в моя случай, добавям лъжица заквасена сметана, счупвам там едно яйце, прибавям сол, черен пипер и, ако искате, добавете любимите си подправки. Разбърквам всичко старателно. Консистенцията е доста мека.

хляб в каймата

Снимка: Pinterest

Сега важният момент, който прави кюфтетата особено сочни – добавям замразено масло, настъргано на едро ренде. Това е моят малък трик.

Докато тиганът се загрява, оформям кюфтетата. Слагам една супена лъжица кайма в дланта си, овалвам я в галета и оформям кюфтето.

кюфтета в тигана

Снимка: Pinterest

Запържете ги в тиган до златисто кафяво от всяка страна на умерен огън за около 4 минути от всяка страна. Не използвам капак, за да съм сигурна, че кюфтетата са добре изпечени.

Поставете готовите кюфтета върху хартиена кърпа, за да отстраните излишната мазнина.

пържено кюфтеа

Снимка: Pinterest

Получават се невероятно апетитни и сочни кюфтенца, които чудесно допълват всеки обяд или вечеря.

сочни кюфтета в купа

Снимка: Pinterest

Не забравяйте да споделите в коментарите как ви харесва рецептата или да ни кажете вашите тайни за приготвяне на перфектни кюфтета.

Да ви е сладко!

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Изяждаме ги направо от тигана! Имам малък трик, който прави кюфтетата винаги сочни:"

Какво мислите?