Горещи новини

Илиана Раева няколко пъти на косъм от смъртта, Ванга й помага

Iliana Raeva nqkolko pyti na kosym ot smyrtta, Vanga i pomaga

Господ обича Илиана Раева и спасява легендата на художествената гимнастика в най-трудните моменти през живота й.

На 61 години шефката на грациите продължава да е сред най-красивите и стилни дами в българския спорт. Раева отпразнува наскоро рождения си ден със семейството, което е най-важното за нея в живота. Илиана се радва на три внучки и се гордее с баща си Райчо, който продължава да играе хоро и на 91 години.

„Щастието лекува“, казва грандамата на българския спорт, която продължава да е влюбена в съпруга си Наско Сираков и обожава щерките си Виолета и Славея.

Илиана на няколко пъти се разминава на косъм от смъртта. Когато е на 15 години, Раева трябва да излети с отбора по художествена гимнастика, но вечерта преди полета изведнъж вдига висока температура. Нешка Робева и баща й решават да не лети, а на другият ден идва голямата трагедия – самолетът Ту-134 се разбива край врачанското село Тлачене и всички 73 души на борда загиват.

Сред тях са Жулиета Шишманова, нейната помощничка Румяна Стефанова, гимнастичките Валентина Кирилова и Албена Петрова, която в последния момент заема мястото на Раева. Това се случва точно на днешния ден преди 47 години и Илиана винаги ще е благодарна на съдбата, че не се е качила в самолета. Шефката е изключително вярваща и винаги в тежки моменти се обръща към Господ.

Раева преживява и сериозни здравословни проблеми, оцелява след две тежки автомобилни катастрофи.

„Имах абсолютен тотален срив на нервната система – разказва Раева в откровено интервю пред Мон Дьо. – Получавах акушерска ръка тремори, паникатаки. В продължение на 2 години умирах по няколко пъти. Всеки ден викахме Бърза помощ. Това беше най-тежкият ми здравословен проблем в живота. Преди това преживях две много тежки катастрофи. Особено едната – колата ми се въртя по таван многократно. Спря на таван, излязох си, отидох на състезание, не съм знаела, че съм била в шок. Преживях много тежка операция, която е била 4 часа. Била съм на косъмче от отвъдното. Загубих огромни количества кръв.“

В трудния момент неотлъчно до Илиана е съпругът й Наско Сираков, който прави всичко възможно да помогне на жена си да се излекува. Една от последните надежди за нейното спасение е пророчицата Ванга.

„Първо ми четоха молитва в Рилския манастир. Бог да я прости тази свята жена, Ванга – благодарна е Илиана. – Нищо не ми помагаше, а тя ми каза нещо много интересно: „Нищо ти нема! Да идеш на баир и да слушаш пилци! Около теб да нема транзистор и телевизор!“ Отидох буквално на баир, край Сърница в Родопите, много високо. Сутрин ставах в 4 часа и влизах в гората. Слушах как се събужда гората и как пилетата почват да пеят. Махнах всичко. Направих абсолютно трансформация на начина си на живот. Спрях да пуша и да пия алкохол. Дълги пости направих“ – разказва как се е променила Раева. След това и здравословните проблеми отшумяват.

Легендата на художествената гимнастика е красавица от малка. Още през 1980 г. е избрана за Мис Европейско първенство, а три години по-късно се омъжва за един от най-желаните ергени – Наско Сираков. През годините Раева почти не качва килограми. Като активна гимнастичка тежи около 45 кг при 164 см височина, а сега е малко над 50.

Илиана не спазва строги диети, но е изключила от менюто си мазните храни, белия хляб и захарта. Предпазва се от болести с билки и народна медицина, като има сериозни познания и в тази сфера.

Шефката на гимнастиката обожава да спи, да се разхожда сред природата и да ходи на море. Обича тайландски масажи и се грижи стриктно за кожата и лицето си.

Илиана вече не спортува активно, но понякога намира време да ходи на пътеката вкъщи. Особено преди лятната си почивка. Тогава Раева се увива в найлони и ходи, докато не плувне цялата в пот. Така стяга коремът и краката, за да е в блестяща форма на плажа, пише „България Днес“.

Твоят коментар

Be the first to comment on "Илиана Раева няколко пъти на косъм от смъртта, Ванга й помага"

Какво мислите?