Home » KO4 STORY » Историята на Бетина и Радослав: Искахме синът ни да има сестричка, а се оказа, че са цели 3
Историята на Бетина и Радослав: Искахме синът ни да има сестричка а се оказа че са цели 3

Историята на Бетина и Радослав: Искахме синът ни да има сестричка, а се оказа, че са цели 3

„Със съпруга ми имаме син на 3 години и половина. Решихме, че ще е чудесно да има сестричка и чудото се случи от първия път. Още на първия преглед се разбра, че ще имаме не просто второ дете, а и трето и четвърто. Тризнаци, заченати спонтанно“, споделя Бетина пред LadyZone.bg.

Тя допълва още, че шокът през първите седмици за тях и всички около тях е бил огромен.

„Стояхме пред въпроса и съветите на лекарите – дали да премахнем едно от бебчетата, за да дадем шанс на останалите две да се развият и бременността ми да завърши успешно, или да дадем шанс и на трите, заедно с всички рискове, които води със себе си това решение“, припомня си Бетина.

Преди първия преглед по фетална морфология вземат решение, че ако бебетата се развиват нормално и равномерно, ще ги запазят.

„Не искахме да се бъркаме в работата на Господ“, казва Бетина. Следващото им предизвикателство идва по време на прегледа, когато се оказва, че тризнаците са еднояйчни, в една плацента.

Лекарката директно ме посъветва да прекратя цялата бременност, защото това е случай едно на милион и е изключително рисковано“, признава младата жена.

Семейството решава да се консултира с още няколко специалисти. Всички, с изключение на проследяващия я акушер-гинеколог, били на мнение, че това е бременност, която трябва да се прекрати.

„Дори въпросът с ембриоредукцията не стоеше вече на преден план, защото фактът, че са еднояйчни (като скачени съдове), не дава големи шансове за успех на другите две бебета. Отново трябваше да вземем тежко решение. И отново се обединихме около идеята, че искаме да дадем шанс това чудо да се случи. Вярваме, че неслучайно се случва точно на нас“, споделя Бетина.

В хода на бременността й се случват няколко усложнения, но с постоянно ежеседмично следене трите момиченца се появяват на бял свят.

Цели 2 месеца по-рано, с много ниско тегло, но готови да се борят отново, разкрива още майката. Бебетата остават в неонатология повече от 2 месеца.

„Всеки ден ги посещавахме по два пъти, всеки ден виждахме и се радвахме на 10-те грама, с които са пораснали. Преминаха през много трудности, справиха се с тях и към този момент всички сме заедно вкъщи. Щастието е неописуемо! Щастието за това, че повярвахме в чудото и то се случи“, завършва разказа си щастливата майка.

ДНК – Движение за национална кауза съсредоточава усилията си в това да насърчава двойките или семействата да създадат нов живот, предоставяйки допълнителен стимул за участие в кампанията „Направи го сега“. Инициативата дава възможност на всяко семейство, заченало своето дете в настоящата година и регистрирало се в кампанията, да получи „Бебешки ДНК пакет“.

Ако сте заченали своето бебе през 2023 г., запишете се на www.napravigo.bg, като изпратите своята лична история, заедно със семейна снимка. И тази година 20 от регистриралите се двойки ще получат „Бебешки ДНК пакет“ с всичко необходимо за първата година от живота на техните бъдещи деца. Регистрацията е до 31 януари 2024 г.

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?