Историята на първите сиамски близначки: Майка им ги смятала за „божие наказание“, живели като робини, а мъжете били луди по тях

Istoriqta na purvite siamski bliznaci

Парис и Ники Хилтън, бляскавите богати наследници на известната хотелска верига, макар и много популярни, все пак не са първите и „най-известни“ сестри Хилтън.

Това, което е особено необичайно при техните предшественички, е фактът, че те са родени със съединени гръбнаци, като по този начин се превръщат в най-известните сиамски близнаци в света.

Майка им, прислужницата Кейт Скинър от Брайтън, ги е родила от любовна връзка с баща им, син на богат собственик на хотел.

След раждането им тя разбира, че е родила две бебета, чиито гръбначни стълбове са слети. Тя е убедена, че това всъщност е наказание, проклятие за греха, от който са произлезли. Малко след раждането им тя ги продава на акушерка на име Мери Хилтън, която официално осиновява момичетата и им дава своето фамилно име.

сестрите Хилтън

Мери вижда в сиамските близначки възможност да забогатее. Тя започва да показва момичетата в кръчмата си и на цената от два пенса посетителите можели да видят близначките и дори да ги докоснат.

„Най-ранните ни и единствени спомени са за пропиващата миризма на бира, цигари и лули и движенията на ръцете на посетителите, които вдигат бебешките ни дрехи, за да видят как сме свързани една за друга“, пишат те години по-късно в мемоарите си.

Въпреки това, когато сестрите порасват, Мери започва да ги малтретира, както физически, така и психически.

сиамски близначки Хилтън

„Когато не беше доволна от нас, тя ни биеше по голите гърбове и рамене с катарамата на тежкия си кожен колан“, разкриха сестрите.

След смъртта на Мери през 1915 г., нейната дъщеря Едит Хилтън и нейният съпруг Майер Майерс завеждат момичетата в Америка, където ги представят на обществеността като „странни чудеса на природата“ и „циркови изроди“ и по този начин правят пари от тях. Въпреки това, когато сестрите пораснали, Едит също започнала да ги малтретира, както психически, така и физически.

Скоро целият свят научил за тях и близначките се появили в няколко филма. Приходите им били много впечатляващи за онова време, достигайки до 5000 долара на седмица.

Дейзи и Вайълет не получили нито стотинка след години и години работа, докато останалите направили цяло състояние на техен гръб. До 1931 г., когато завеждат дело срещу бившите си попечители за ограничаване на свободата.

Те пишат за това и в своята биография, озаглавена „Животът и любовта на сестрите Хилтън“, която публикуват през 1942 г.

сестрите Хилтън сиамски близначки

„Ние бяхме две самотни, богати момичета, които направиха състояние, като бяха роби“, разказва Дейзи.

Веднъж те били посетени от известния магьосник Худини, който бил впечатлен от тяхното умствено откъсване. Именно той ги посъветвал да научат повече за случая си, а не просто да следват сляпо и да изпълняват казаното.

Дейзи и Вайълет не знаели колко са известни и започнали да научават за популярността си от вестниците. След като спечелили делото и си върнали парите, сестрите внезапно привлекли вниманието на много млади мъже и спечелили армия от обожатели.

Дейзи и Вайлет Хилтън

Докато едната седяла и разговаряла с ухажора по телефона, другата лакирала ноктите си или ядяла ябълка. Правели същото и по време на интимни връзки, а имали и няколко кратки брака.

Дейзи умира през 1968 г. от грип, а Вайълет умира няколко дни по-късно.

Твоят коментар

Be the first to comment on "Историята на първите сиамски близначки: Майка им ги смятала за „божие наказание“, живели като робини, а мъжете били луди по тях"

Какво мислите?